Domácí pribináček z tvarohu a smetany
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/sladkosti/domaci-pribinacek/
Pribináček patří k základní mlsací dobrůtce pro většinu z nás, co jsme někdy byli děti. Vyrobit si ho doma není vůbec nic složitého a hlavně ta chuť, lidi! Ta chuť!.
Ok, zde se musím přiznat, že ho většinou (omluvte ta slova) sežeru sama a mám problém, aby to nebylo na jeden zátah. Původně jsem ho připravovala pro své robátko malé, aby mělo něco skutečně kvalitního a dobrého a bez éček a tak vůbec. Nicméně to mi tuhle lahodnost hodilo na hlavu s odmítnutím, že se bude nadále věnovat kupované verzi. Hrůza…ale to už je možná i jiný příběh.
Ingredience na domácí pribináček
Množství: 4 porce200 g smetany ke šlehání (31% tuku)
250 g měkkého polotučného tvarohu
2 lžíce medu, sirupu či moučkového cukru (40 g)
sezónní ovoce na dozdobení – jahody, meruňky, švestky, jablka – cca 280 g
Postup přípravy
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 5 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Jdeme na to!
Ani nevím, jestli se tomu dá říkat recept na pribináček, protože hotovo budete mít asi tak za minutu a potřebovat k němu budete téměř nic.
Do mísy si připravte polotučný nebo klidně i plnotučný tvaroh a promíchejte ho s medem či práškovým cukrem nebo jiným sladidlem.
V jiné misce či vyšší šlehací nádobě budeme mixovat šlehačku pěkně do ztuhnutí a poté ji jen lehce vmícháme do směsi tvarohu a medu.
A to je všechno! Nic víc a nic míň. Uvidíte, až poprvé olíznete stěrku, že je to naprosto skvělé.
Co dodat?
Pribináček se většinou baštil pěkně samotný z kelímku, ale zkuste k němu přidat nějaké sezónní ovoce. Bezvadně se k němu hodí jahody, maliny, ostružiny, třešně, meruňky…no prostě vlastně jakékoli dobré ovoce :). Ovoce dodá lahodnému krémíčku ještě úplně novou dimenzi. Mňam. Popřípadě si připravte dezert i s piškotem a to tak, že si do skleničky dáte na dno piškoty, potřete pribináčkem a ozdobíte ovocem. Také špičkové.
Krom jiného je to taky bezvadná svačinka pro děti do školy nebo i pro vás do práce na dohnání ztracené energie. Hledáte-li více inspirace pro sváči, mrkněte na naši Velkou svačinkovou bichli, kde je toho ještě o 189 receptů víc 🙂
Líbí se vám recept na domácí pribináček? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: cukr, med, smetana, tvaroh
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Pavlínko, a vlastně všichni Čubíčci!
Nejprve velikánská gratulace k novému přírůstku – Adélce. Přeji vám všem hooooodně zdraví a radosti ze společného bytí.
Jo, domácí pribináček je domácí pribináček, který nemá chybu. U nás jde na odbyt v celém průřezu všech generací hlavně nacpaný do formiček na nanuky a pěkně zamražený. Když mám hodně dobrou náladu, před servírováním domácího nanuka ho ještě smočím v rozpuštěné čokoládě a třeba ještě v drcených oříškách. To je potom lahoda povznesená ještě o kousek výš.
babča Helča
Babičko Helčo, nanuk z pribináčka to musí být dokonalost. My dělali Míša nanuky, to si pamatuju z dětství zase já. Asi to budu muset zopakovat.
Milá Páji, děkuji za recept na dobrůtku 🙂 a hlavně chci popřát hodně zdravíčka Adélce a jen samou radost ať roste do krásy. Pa pa M.
Maruško, moc děkuji a dobrůtkám a milovaným dětem zdar!