Pribináček patří k základní mlsací dobrůtce pro většinu z nás, co jsme někdy byli děti. Vyrobit si ho doma není vůbec nic složitého a hlavně ta chuť, lidi! Ta chuť!

Ok, zde se musím přiznat, že ho většinou (omluvte ta slova) sežeru sama a mám problém, aby to nebylo na jeden zátah. Původně jsem ho připravovala pro své robátko malé, aby mělo něco skutečně kvalitního a dobrého a bez éček a tak vůbec. Nicméně to mi tuhle lahodnost hodilo na hlavu s odmítnutím, že se bude nadále věnovat kupované verzi. Hrůza… ale to už je možná i jiný příběh.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Domácí pribináček z tvarohu a smetany

Ingredience na domácí pribináček

Množství: 4 porce

200 g smetany ke šlehání (31% tuku)
250 g měkkého polotučného tvarohu
2 lžíce medu, sirupu či moučkového cukru (40 g)
sezónní ovoce na dozdobení – jahody, meruňky, švestky, jablka – cca 280 g


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 5 minut

Jdeme na to!

Ani nevím, jestli se tomu dá říkat recept na pribináček, protože hotovo budete mít asi tak za minutu a potřebovat k němu budete téměř nic.

Do mísy si připravte polotučný nebo klidně i plnotučný tvaroh a promíchejte ho s medem či práškovým cukrem nebo jiným sladidlem.

V jiné misce či vyšší šlehací nádobě budeme mixovat šlehačku pěkně do ztuhnutí a poté ji jen lehce vmícháme do směsi tvarohu a medu.

A to je všechno! Nic víc a nic míň. Uvidíte, až poprvé olíznete stěrku, že je to naprosto skvělé.

Co dodat?

Pribináček se většinou baštil pěkně samotný z kelímku, ale zkuste k němu přidat nějaké sezónní ovoce. Bezvadně se k němu hodí jahody, maliny, ostružiny, třešně, meruňky… no prostě vlastně jakékoli dobré ovoce :). Ovoce dodá lahodnému krémíčku ještě úplně novou dimenzi. Mňam. Popřípadě si připravte dezert i s piškotem a to tak, že si do skleničky dáte na dno piškoty, potřete pribináčkem a ozdobíte ovocem. Také špičkové.

Krom jiného je to taky bezvadná svačinka pro děti do školy nebo i pro vás do práce na dohnání ztracené energie. Hledáte-li více inspirace pro sváči, mrkněte na naši Velkou svačinkovou bichli, kde je toho ještě o 189 receptů víc 🙂