Tento recept by se správně měl jmenovat Kuře s houbovou omáčkou, aneb jak se to na poprvé moc nepovedlo. Je sice hezké sem psát především o tom, že se něco daří a jak dobře to chutná, ale co si budeme povídat, ono se občas něco nepovede a vůbec to nechutná podle našich představ.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Kuře s žampionovou omáčkou

Ingredience na kuře se žampionovou omáčkou

Množství: 2 porce

2 kuřecí prsa
8 žampionů
200 ml gran cuciny nebo smetany
1 tavený sýr
Olivový olej
Sůl
Pepř

TIP (krátké & poučné video): Přemýšlíte nad tím, co jíte? A taky občas jako já skočíte na lep nějakému super zdravému trendu? Mrkněte na krátké video (pořad Rozum v troubě) a pojďte se taky trochu vzdělat. #obchodnicisezdravim

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Celkový čas: 20 minut

Stejně tak to bylo i v případě kuřete s žampionovou omáčkou, která se mi napoprvé vážně ale opravdu vůbec nepovedla. Co bylo hlavním kamenem úrazu?

1. Chtěla jsem zrecyklovat žampionové nožičky, které mi od nějakého vaření zbyly v lednici a nevěděla jsem co s nimi. Nožičky nejsou na žampionu úplně to nejchutnější, takže i omáčka pak nechutnala krásně žampiónově, ale pěkně vyblitě.

2. Použila jsem sice smetanu na vaření, která ale byla tak tekutá a po smíchání s žampiony a namixováním to prostě byla jen žampionová polévka bez chuti.
3. Nenapadlo mě, že bych tuhle břitkou směs mohla třeba ještě dohustit.

Omáčka pak byla bez výrazné žampiónové chuti, hodně tekutá a já jsem jen musela sklopit uši a přiznat, že tentokrát to opravdu nebylo ono.

Chybami se člověk učí a Čuba dvakrát do téže řeky většinou nevstupuje, takže jsem, poučena tímto nezdarem, napříště udělala kuře se žampiónovou omáčkou jinak.

1. Vzala jsem si žampiony celé, ne jen nožičky.
2. Jako smetanu jsem použila mou milovanou gran cucinu, která je pěkně hustá a ještě jsem to doladila jedním trojúhelníčkem taveného sýra.
3. Všechno jsem to nechala provařit, rozmixovala, osolila a omáčka byla naprosto vynikající!

Kuřecí prsíčka jsem opepřila, osolila a nechala jenom osmahnout na lžičce olivového oleje.

Tentokrát se zadařila a ke křehkému kuřecímu prsíčku jsem podávala krásně krémovou omáčku plné chuti, za kterou by se nemusel stydět ani dědeček Hříbeček. Ať i Vám některé nezdary nezkazí náladu a jsou pro Vás motorem to zkusit znovu.

Vaše paní Čuba