V jednoduchosti je nesporně krása,
Čuba to tu v jednom kuse hlásá.

Žampionový krém je toho příkladnou potravou,
Krom toho pravděpodobně neskončíte s blitím a otravou.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Žampionový krém ve verších

Ingredience na žampionový krém

Množství: 2 velké pěkné porce

10 středních žampionů
1 smetana na vaření
200ml vody
Sůl
Špetka bílého pepře, jestliže chutná
1 lžíce másla


TIP!: Pouze do konce ledna s mým kódem KUCHTIME15 získáte 15% slevu na cokoli od české firmy G21-Vitality. Což je například: 1200 Kč sleva na mého oblíbeného celokovového robota Promesso s obřím výkonem (má recenze), 405 Kč sleva na sadu dokonalých damaškových nožů (má recenze) nebo třeba 375 Kč sleva na tenhle neúnavný tyčový mixér, který v mé kuchyni je téměř denně v akci už více než dva roky (má recenze tu). #otonechcesprijit

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Přípravu zvládne i pětileté batole,
Jen mu ale suroviny připravte na stole.

Na pánvi rozpustíte máslo do bublinek,
Na plátky žampiony osmažíte bez větších blbinek.

Vodou zalejte a nechte vařit,
Ksicht se vám nad hrncem možná bude z páry trochu pařit…ale to nevadí.

Necht’ bublá polévka dalších 10 minut…

Poté mixérem houby do rozplynutí nasekejte
A smetanou je dodělejte.

Ochutnat na lžičku, nespálit si jazyk,
Doladit sůl a pepř…není na tom co zkazit.

Hustotu polaďte přilitím vody,
nebo tam vmíchejte trošku mouky s příměsí vody…
a nechce ještě aspoň pět minut vařit.

Kostičky opečeného chleba to jen doladí,
Jak je správně nakrájet vám tchýně s radostí poradí.

Paní Čuba

PS. Nedalo mi to a prostě jsem musela aspoň jeden recept zveršovat. Sice jsem nedosáhla takové dokonalosti jako je např. Jára Cimrman absolutním veršem, ale receptna žampionový krém z toho snad pochopíte.

 

PSS. Smetanu můžete nahradit i kokosovým krémem a polévka tak bude i pro lakto intolerantní či vegany 🙂