V jednoduchosti je nesporně krása,
Čuba to tu v jednom kuse hlásá.

Žampionový krém je toho příkladnou potravou,
Krom toho pravděpodobně neskončíte s blitím a otravou.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Žampionový krém ve verších

Ingredience na žampionový krém

Množství: 2 velké pěkné porce

10 středních žampionů
1 smetana na vaření
200ml vody
Sůl
Špetka bílého pepře, jestliže chutná
1 lžíce másla


TIP: Chystám něco velkého, e-Kuchařku plnou svačinových receptů! Na každý školní den 1 recept, ale nikde není psáno, že se svačí jen ve školách.

Svačina je důležitou součástí zdravého životního stylu i pro dospělé. Přihlaš se k odběru nových receptů (1x týdně) a dozvíš se i o spuštění zvýhodněného předprodeje! Klikni sem. #svacanakazdyden

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Přípravu zvládne i pětileté batole,
Jen mu ale suroviny připravte na stole.

Na pánvi rozpustíte máslo do bublinek,
Na plátky žampiony osmažíte bez větších blbinek.

Vodou zalejte a nechte vařit,
Ksicht se vám nad hrncem možná bude z páry trochu pařit…ale to nevadí.

Necht’ bublá polévka dalších 10 minut…

Poté mixérem houby do rozplynutí nasekejte
A smetanou je dodělejte.

Ochutnat na lžičku, nespálit si jazyk,
Doladit sůl a pepř…není na tom co zkazit.

Hustotu polaďte přilitím vody,
nebo tam vmíchejte trošku mouky s příměsí vody…
a nechce ještě aspoň pět minut vařit.

Kostičky opečeného chleba to jen doladí,
Jak je správně nakrájet vám tchýně s radostí poradí.

Paní Čuba

PS. Nedalo mi to a prostě jsem musela aspoň jeden recept zveršovat. Sice jsem nedosáhla takové dokonalosti jako je např. Jára Cimrman absolutním veršem, ale receptna žampionový krém z toho snad pochopíte.

 

PSS. Smetanu můžete nahradit i kokosovým krémem a polévka tak bude i pro lakto intolerantní či vegany 🙂