V jednoduchosti je nesporně krása,
Čuba to tu v jednom kuse hlásá.

Žampionový krém je toho příkladnou potravou,
Krom toho pravděpodobně neskončíte s blitím a otravou.

Ingredience na žampionový krém


10 středních žampionů
1 smetana na vaření
200ml vody
Sůl
Špetka bílého pepře, jestliže chutná
1 lžíce másla

Množství: 2 velké pěkné porce


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy:15 minut
Doba vaření:15 minut
Celkový čas:30 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará.



Přípravu zvládne i pětileté batole,
Jen mu ale suroviny připravte na stole.

Na pánvi rozpustíte máslo do bublinek,
Na plátky žampiony osmažíte bez větších blbinek.

Vodou zalejte a nechte vařit,
Ksicht se vám nad hrncem možná bude z páry trochu pařit…ale to nevadí.

Necht’ bublá polévka dalších 10 minut…

Poté mixérem houby do rozplynutí nasekejte
A smetanou je dodělejte.

Ochutnat na lžičku, nespálit si jazyk,
Doladit sůl a pepř…není na tom co zkazit.

Hustotu polaďte přilitím vody,
nebo tam vmíchejte trošku mouky s příměsí vody…
a nechce ještě aspoň pět minut vařit.

Kostičky opečeného chleba to jen doladí,
Jak je správně nakrájet vám tchýně s radostí poradí.

Paní Čuba

PS. Nedalo mi to a prostě jsem musela aspoň jeden recept zveršovat. Sice jsem nedosáhla takové dokonalosti jako je např. Jára Cimrman absolutním veršem, ale receptna žampionový krém z toho snad pochopíte.

 

PSS. Smetanu můžete nahradit i kokosovým krémem a polévka tak bude i pro lakto intolerantní či vegany 🙂