Super rychlé kovbojské fazole
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/rychla-jidla/kovbojske-fazole/
Máte chuť na opravdovou láhůdku z fazolí, kterou si připravíte během pár minut? Tyto naše kovbojské fazole si zamilujete jako skvělou jednoduchou večeři, nebo i snadný oběd.
Kovbojské fazole si připravíme bez masa, ale pokud si na nich chcete pochutnat i s ním, můžete do základního receptu přihodit třeba i nějaký kvalitní kousek uzeniny – páreček, kousek uzeného.
Ingredience na kovbojské fazole
Množství: 4 porce1 cibule (100 g)
3 jarní cibulky (100 g)
1/4 pórku (100 g)
3 stroužky česneku
1 plechovka červených fazolí (400 g)
1 plechovka bílých fazolí (400 g)
1 plechovka sekaných rajčat (400 g)
100 g kukuřice
200 g dýně hokkaido
1 lžička sladké papriky (5 g)
1 špetka chilli (3 g)
2 lžíce olivového oleje (40 ml)
1 špetka soli (5 g)
1 lžička cukru (5 g)
200 ml vody
Postup přípravy
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 30 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Maso či bez?
Kovbojské fazole se někdy připravují také s masem – kouskem párku, buřtíku nebo nějaké uzeniny. Tomu se samozřejmě nebráním, ale spíše bych to volila jako variantu pro oběd. K véče si recept pojďme odlehčit a připravíme si ho čistě jen s luštěninami. Ty jsou totiž v naší stravě často naprosto nedostatkovým materiálem. Zrovna tyto kovbojské fazole jsou taaak dobré, že i zapřísáhlého odpůrce luštěniny by mohly oslnit.
Připravujeme zeleninu
Nejprve začneme tím, že si připravíme zeleninu. Cibuli, jarní cibulky a pórek očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek nasekáme nadrobno.
Dýni hokkaido omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky.
Do pánve dáme olivový olej a rozpálíme ho. Na něm pak osmažíme cibuli, jarní cibulku, pórek a česnek a vše smažíme do změknutí. Klidně 4–5 minut.
K tomuto základu přidáme dýni a ještě chvíli smažíme.
Vše nakonec zalijeme sekanými rajčaty a podlijeme troškou vody. Osolíme, přidáme trošku cukru a okořeníme paprikou, chilli a zakryjeme pokličkou. Vaříme přibližně 10–15 minut, než nám dýně změkne.
Když už je dýně měkká, přihodíme ještě slité červené fazole, bílé fazole a také kukuřici a necháme prohřát.
K fazolím si můžeme přidat ještě nakrájený chléb a dokonalé jídlo je na světě.
Ať Vám chutnají.
Pája
PS. Pokud byste chtěli ještě nějaké luštěninové recepty, mrkněte například na moje recepty s čočkou.
Líbí se vám recept na kovbojské fazole? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: bílé fazole, červená paprika, červené fazole, česnek, chilli, cibule, cukr, hokaido, jarní cibulka, kukuřice, olivový olej, pórek, sekaná rajčata, sůl, voda
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.