Máte chuť na opravdovou láhůdku z fazolí, kterou si připravíte během pár minut? Tyto naše kovbojské fazole si zamilujete jako skvělou jednoduchou večeři, nebo i snadný oběd.

Kovbojské fazole si připravíme bez masa, ale pokud si na nich chcete pochutnat i s ním, můžete do základního receptu přihodit třeba i nějaký kvalitní kousek uzeniny – páreček, kousek uzeného.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Super rychlé kovbojské fazole

Ingredience na kovbojské fazole

Množství: 4 porce

1 cibule (100 g)
3 jarní cibulky (100 g)
1/4 pórku (100 g)
3 stroužky česneku
1 plechovka červených fazolí (400 g)
1 plechovka bílých fazolí (400 g)
1 plechovka sekaných rajčat (400 g)
100 g kukuřice
200 g dýně hokkaido
1 lžička sladké papriky (5 g)
1 špetka chilli (3 g)
2 lžíce olivového oleje (40 ml)
1 špetka soli (5 g)
1 lžička cukru (5 g)
200 ml vody


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 30 minut

Chcete posílat 1x týdně upozornění na nové recepty emailem? Navíc získáte pár dárečků! Klikněte sem a vše se dozvíte.


Také by vám mohlo chutnat:

Maso či bez?

Kovbojské fazole se někdy připravují také s masem – kouskem párku, buřtíku nebo nějaké uzeniny. Tomu se samozřejmě nebráním, ale spíše bych to volila jako variantu pro oběd. K véče si recept pojďme odlehčit a připravíme si ho čistě jen s luštěninami. Ty jsou totiž v naší stravě často naprosto nedostatkovým materiálem. Zrovna tyto kovbojské fazole jsou taaak dobré, že i zapřísáhlého odpůrce luštěniny by mohly oslnit.

Připravujeme zeleninu

Nejprve začneme tím, že si připravíme zeleninu. Cibuli, jarní cibulky a pórek očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek nasekáme nadrobno.

Dýni hokkaido omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky.

Do pánve dáme olivový olej a rozpálíme ho. Na něm pak osmažíme cibuli, jarní cibulku, pórek a česnek a vše smažíme do změknutí. Klidně 4–5 minut.

K tomuto základu přidáme dýni a ještě chvíli smažíme.

Vše nakonec zalijeme sekanými rajčaty a podlijeme troškou vody. Osolíme, přidáme trošku cukru a okořeníme paprikou, chilli a zakryjeme pokličkou. Vaříme přibližně 10–15 minut, než nám dýně změkne.

Když už je dýně měkká, přihodíme ještě slité červené fazole, bílé fazole a také kukuřici a necháme prohřát.

K fazolím si můžeme přidat ještě nakrájený chléb a dokonalé jídlo je na světě.

Ať Vám chutnají.
Pája

PS. Pokud byste chtěli ještě nějaké luštěninové recepty, mrkněte například na moje recepty s čočkou.