Vepřová pečeně je taková vděčná a dobrá věc, která udělá radost vlastně asi každému, kdo má rád maso. Paní Čubě se na vepřové pečeni líbí, že ač se zabalí třeba jenom do pepře nebo do bylinkového kabátku, tak chutná naprosto báječně a to třeba i za studena na chlebu. Člověk si s ní může udělat téměř cokoliv a většinou to skončí úspěchem.

Paní Čuba pečeni připravuje vlastně pokaždé nějak jinak, a pokud si recept nezapíše okamžitě, je ztracen v nenávratnu. Tentokrát byla bystřejší a hned při přípravě omatlávala stránky receptového sešitu.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Vepřová pečeně na žampionech

Ingredience

Množství: 4 porce

800g vepřové pečeně
2 stroužky česneku
Olivový olej
Černý pepř
Sůl
Drcený kmín
Majoránka
Kari
100 ml vývaru
8 žampionů

TIP 1: Chcete získat 300 Kč na nákup? Mrkněte na mé představení služby Twisto, v článku najdete krom výhod a nevýhod také kód na 300 Kč kredit na vyzkoušení. #300kcjenpromectenare

TIP 2: A v čem nákup odnést? Co potěšit přírodu a místo igelitky použít originální českou síťovku? V kombinaci s TIP 1 můžete mít 2 zdarma :-O #zerowaste


20 nej receptů

eKuchařka 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby

Přihlaš se k odběru nových receptů emailem a získáš zdarma eKuchařku 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby a až 800 Kč slevu na kuchyňské spotřebiče G21!

Taky nesnáším spam, Tvůj email nikomu nikdy neprozradím a odběr můžeš kdykoli snadno zrušit. Více o našich zásadách zpracování osobních údajů zde.


 

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Celkový čas: ,75 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?


Také by Ti mohlo chutnat:

Tedy na marinádu je potřeba smíchat dvě lžíce olivového oleje s nějakým kořením. Volba padla na staré známé a dobré a to špetku pepře, špetku drceného kmínu, špetku kari, větší špetka soli a i na majoránku se dostalo. Pak k tomu Čuba přidala ještě dva stroužky prolisovaného česneku a celou pečeni v marinádě poválela, vykoupala a nechala marinovat přes noc.

Druhého dne z rána, ozvala se rána….no to se přesně nestalo, ale paní Čuba vzala pečeni a na pánvi jí zprudka osmahla po všech stranách a pak už jen dala do trouby na 200 °C a nechala péct cca hodinu. Celé to ještě podlila půl skleničkou zeleninového vývaru.

Jelikož paní Čuba dostala skvělý dárek v podobě teploměru na maso, tak bylo v celku jednoduché sledovat, kdy je maso hotové. Jakmile se ručička pohnula na 70°C, tedy údajně teploty, kdy je maso propečené, tak se mohlo podávat.

A co žampiony? Čerstvé, na čtvrtky nakrájené je pak na poslední půl hodinu přidala k pečeni.

Dobrou chuť a hodně originálních nápadů s vepřem.
Paní Čuba