UPOZORNĚNÍ: Tento recept není originálně vytvořený mnou a autorská práva na něj má pravděpodobně teta Martina nebo teta Verunka, které mě s tvarožníkem seznámily a já jeho chuti naprosto propadla. Pokud si libujete ve šťavnatých, sladkých buchtách s ovocem, tak tvarožník budete taky milovat.  

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Tvarožník – křehký tvarohový zázrak

Ingredience na tvarožník

Množství: 12 kousků

4 tvarohy 250 g
4 vejce M
150 g másla
200 g moučkového cukru
6 lžic dětské krupičky (cca 120 g)
1 prášek do pečiva (12 g)
Ovoce dle dostupnosti – cca 300 g

Drobenka
100 g polohrubé mouky
50 g másla
50 g krupicového cukru


CO VAŘIT O PRÁZDNINÁCH?

Problém vyřešen, prolistujte si zdarma přes 60 stránek z naší loňské vyprodané novinky, kuchařky Velká prázdninová bichle. Dotisk již dorazil a „Prázdninovky“ jsou opět k dispozici, ale opět jen do vyprodání zásob! #190perfektních_receptů

Koupit prázdninový kuchařkový HIT


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Celkový čas: 55 minut

Příprava je rychlá a jednoduchá.

Utřete si žloutky s cukrem. Přidáte k nim tvarohy, prášek do pečiva, rozměklé máslo a krupičku a všechno promícháte. Z bílků si ušleháte sníh a opatrně ho vmícháte do směsi.

Celou tuto tvarohovou lahodu pak vylejete na vymazaný pekáček, pokladete ovocem (v mém případě jahodami) a posypete drobenkou, pokud chcete.

Já jsem byla zcela upřímně líná se s ní dělat ale návod na ní je velmi jednoduchý.

Drobenka: Připravíte si v poměru 2:1:1 polohrubou mouku, máslo a cukr. Prohněťte, dokud se směs nezačne drolit a je to. V případě, že by vám část drobenky zbyla a neupotřebili jste ji do koláče, dejte ji klidně zmrazit.

Pečeme na 180 ºC do zezlátnutí (přibližně 40 minut). Je to prostě super. Asi tak super, jako když chodíte kolem něčeho dobrého, dáte si kousíček, pak si dáte ještě další, jdete kolem zase a zase si dáte kousek… a najednou je celá buchta v pr…

Pája

PS. Další sladké dobroty najdete v kategori Sladká huba.