UPOZORNĚNÍ: Tento recept není originálně vytvořený mnou a autorská práva na něj má pravděpodobně teta Martina nebo teta Verunka, které mě s tvarožníkem seznámily a já jeho chuti naprosto propadla. Pokud si libujete ve šťavnatých, sladkých buchtách s ovocem, tak tvarožník budete taky milovat.  

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Tvarožník

Ingredience

Množství: 12 kousků určitě

4 tvarohy 250 g
4 vejce
150g másla
200 g moučkového cukru
6 lžic dětské krupičky
1 prášek do pečiva
Ovoce dle dostupnosti
Drobenka


CO VAŘIT O PRÁZDNINÁCH?

Problém vyřešen, prolistujte si zdarma přes 60 stránek z naší loňské vyprodané novinky, kuchařky Velká prázdninová bichle. Výhodné předobjednávky dotisku už jsou v plném proudu, tak nečekejte a ulovte si tu svou za nejvýhodnější cenu! #190perfektních_receptů

Koupit prázdninový kuchařkový HIT


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 45 minut

Příprava je rychlá a jednoduchá.

Utřete si žloutky s cukrem. Přidáte k nim tvarohy, prášek do pečiva, rozměklé máslo a krupičku a všechno promícháte. Z bílků si ušleháte sníh a opatrně ho vmícháte do směsi.

Celou tuto tvarohovou lahodu pak vylejete na vymazaný pekáček, pokladete ovocem (v mém případě jahodami) a posypete drobenkou, pokud chcete.

Já jsem byla zcela upřímně líná se s ní dělat ale návod na ní je velmi jednoduchý.

Drobenka: Připravíte si v poměru 2:1:1 polohrubou mouku, máslo a cukr.

Prohněťte a je to. Pečeme na 180 ºC do zezlátnutí. Je to prostě super. Asi tak super, jako když chodíte kolem něčeho dobrého, dáte si kousíček, pak si dáte ještě další, jdete kolem zase a zase si dáte kousek… a najednou je celá buchta v pr…

Pája