UPOZORNĚNÍ: Tento recept není originálně vytvořený paní Čubou a autorská práva na něj má pravděpodobně teta Martina nebo teta Verunka, které mě s tvarožníkem seznámily a já jeho chuti naprosto propadla. Pokud si libujete ve šťavnatých, sladkých buchtách s ovocem, tak tvarožník budete taky milovat.  

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Tvarožník

Ingredience

Množství: 12 kousků určitě

4 tvarohy 250 g
4 vejce
150g másla
200 g moučkového cukru
6 lžic dětské krupičky
1 prášek do pečiva
Ovoce dle dostupnosti
Drobenka


TIP: Chystám něco velkého, e-Kuchařku plnou svačinových receptů! Na každý školní den 1 recept, ale nikde není psáno, že se svačí jen ve školách.

Svačina je důležitou součástí zdravého životního stylu i pro dospělé. Přihlaš se k odběru nových receptů (1x týdně) a dozvíš se i o spuštění zvýhodněného předprodeje! Klikni sem. #svacanakazdyden

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 45 minut

Příprava je rychlá a jednoduchá.

Utřete si žloutky s cukrem. Přidáte k nim tvarohy, prášek do pečiva, rozměklé máslo a krupičku a všechno promícháte. Z bílků si ušleháte sníh a opatrně ho vmícháte do směsi.

Celou tuto tvarohovou lahodu pak vylejete na vymazaný pekáček, pokladete ovocem (v mém případě jahodami) a posypete drobenkou, pokud chcete.

Já jsem byla zcela upřímně líná se s ní dělat ale návod na ní je velmi jednoduchý.

Drobenka: Připravíte si v poměru 2:1:1 polohrubou mouku, máslo a cukr.

Prohněťte a je to. Pečeme na 180 ºC do zezlátnutí. Je to prostě super. Asi tak super, jako když chodíte kolem něčeho dobrého, dáte si kousíček, pak si dáte ještě další, jdete kolem zase a zase si dáte kousek…a najednou je celá buchta v pr…

Čubička