Tvarožník
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/peceme/tvaroznik/
UPOZORNĚNÍ: Tento recept není originálně vytvořený paní Čubou a autorská práva na něj má pravděpodobně teta Martina nebo teta Verunka, které mě s tvarožníkem seznámily a já jeho chuti naprosto propadla. Pokud si libujete ve šťavnatých, sladkých buchtách s ovocem, tak tvarožník budete taky milovat.
Ingredience
Množství: 12 kousků určitě4 tvarohy 250 g
4 vejce
150g másla
200 g moučkového cukru
6 lžic dětské krupičky
1 prášek do pečiva
Ovoce dle dostupnosti
Drobenka
Postup přípravy
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 45 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Příprava je rychlá a jednoduchá.
Utřete si žloutky s cukrem. Přidáte k nim tvarohy, prášek do pečiva, rozměklé máslo a krupičku a všechno promícháte. Z bílků si ušleháte sníh a opatrně ho vmícháte do směsi.
Celou tuto tvarohovou lahodu pak vylejete na vymazaný pekáček, pokladete ovocem (v mém případě jahodami) a posypete drobenkou, pokud chcete.
Já jsem byla zcela upřímně líná se s ní dělat ale návod na ní je velmi jednoduchý.
Drobenka: Připravíte si v poměru 2:1:1 polohrubou mouku, máslo a cukr.
Prohněťte a je to. Pečeme na 180 ºC do zezlátnutí. Je to prostě super. Asi tak super, jako když chodíte kolem něčeho dobrého, dáte si kousíček, pak si dáte ještě další, jdete kolem zase a zase si dáte kousek…a najednou je celá buchta v pr…
Čubička
Líbí se vám recept ? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: jahody, krupička, máslo, moučkový cukr, prášek do pečiva, tvaroh, vejce
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Používám tvaroh zásadně plnotučný, k tomu přiměřeně navýším množství dětské krupičky. Nejlepší je s borůvkami nebo lesními jahodami, v zimním období použiji granátová jablka.
Granátová jablka zní moc dobře. Není potřeba je před tím nějak upravovat?
No mňam….super tvarožník