Pita chleby plněné vepřovým
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/maso/pita-chleby-plnene-veprovym/
Kdykoliv se dá něco naplnit masem, zeleninou, sýrem a vlastně čímkoliv, jsem ráda u toho. Krom toho vepřové maso mám prostě ráda…a ano, jím i tlusté (kde přišly malá děťátka k odporu k tučnému masu asi nepochopím, ale žiji s nimi v míru a lásce a chápu je). Pita chleby plněné vepřovým jsou skvělé občerstvení jak na oběd, tak na večeři a rozhodně tím své krky hladové neurazíte. Ba naopak, po chlebech se jen zapráší.
Ingredience na pita chleby plněné vepřovým
Množství: 4 pita chleby - 4 porce4 pita chleby
600 g krkovice
Sůl (cca 5 g – 1 špetka)
Pepř (3 g)
Balkánský sýr (50 g)
100 g kysané smetany
Ledový salát (60 g)
1 rajče (80 g)
1 menší mrkev (60 g)
+ jakákoli oblíbená zelenina
Postup přípravy
Doba vaření: 110 minut
Celkový čas: 125 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Maso je základ
Nejvíce času vám zabere příprava masa, pokud už ho zrovna nemáte například z předchozího dne jako zbytek trhaného vepřového. Tím si totiž čas i práci dost usnadníte. Pokud ale jedete od začátku, nejvíce času zabere upečení krkovice, ale to se dá zvládnout.
Roztopte si troubu na 180°C a připravte si menší pekáček, ve kterém budeme krkovičku péci. Celou krkovičku prosolte a popepřete a dejte do pekáčku, který buď zavřete poklopem nebo obalte alobalem, aby se v něm mohlo masíčko pěkně dělat. Nechce maso další 1,5 hodiny napospas pečení a věnujte se něčemu dalšímu.
Po hodině a půl je na čase do masa trošku šťouchnout a podívat se, jestli je křehké. Pakliže se do něj dá zavrtat vidličkou, jste skoro doma. Ještě mu neodkrytému zvyšte teplotu na 220° C a nechce trošku opéci. Klidně přidejte vodu (100 ml nic nezkazíte) pokud pod masem není žádný výpek.
Maso máme. Tak teď už vlastně jen plnění pita chleba. Můžete si připravit buď domácí pita chleba, který je velmi snadný nebo pořiďte nějaký dobrý kupovaný.
Můžete ho ještě před podáváním nechat nakrojený rozehřát v troubě, a pak plňte kousky natrhaného vepřového, zeleninou, balkánským sýrem…to je má oblíbená kombinace.
Fantazii se ale meze rozhodně nekladou, takže se nebojte experimentovat s náplní. Přidejte například kysanou smetanu (ochucenou česnekem nebo bylinkami), majonézu, kyselé okurky, jemně nakrájenou cibulku, čerstvý špenát nebo polníček atd atd.
Nejen že pita chleba plněný vepřovým dobře chutná, ale je to taky milé společenské jídlo, kdy před hodující prostě a jednoduše postavíte všechny možné plňky a ať se podle vlastní libosti obslouží a pitu si naplní.
Přeji dobrý plněný pita chléb
Pája
Líbí se vám recept na pita chleby plněné vepřovým? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: balkánský sýr, kysaná smetana, ledový salát, majonéza, rajčata, vepřové
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.