Králík špikovaný špekem
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/maso/kralik-spikovany-spekem/
„Zase máme králíka?!“ Tato věta může mít pro mnoho lidí značně negativní nádech a při představě, že už zase králík, se vám sevřou půlky, stáhne krk a máte po dobré náladě, že bude dobrý oběd.
Já to mám ale spíš spojené s radostným zavýsknutím, že se mi něco tak dobrého dostává opět na talíř. Králíka mám tuze ráda, a jakožto dítě vychované ve městě jsem nikdy ani neměla příležitost dospět do stádia, že jsem králíkem přejedená.
Už dříve jsem tu velebila maso králíkovo jak v podobě Braillon, nebo na víně s tymiánem.
Pro tentokrát jsem se já králikofil vrhla na velmi jednoduchý recept na králíka špikovaného špekem.
Ingredience na králíka špikovaného špekem
Množství: 4 porce1 celý králík nebo 4 králičí stehna
150 g špeku
2 stroužky česneku
2–3 bobkové listy
1 hrudka másla (25 g)
Sůl (5 g)
Postup přípravy
Doba vaření: 90 minut
Celkový čas: 100 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Vezměte si králíčka, naporcujte ho na stehýnka a tělíčko.
Připravte si cca 7 milimetrů široké špalíčky špeku a celé maso prošpikujte tak, že nožíkem si uděláte dírku do masa, prstem jí roztáhněte, nacpěte tam špek a je hotovo.
Skvělý tip od paní Jarky na špikovaní: dejte nakrájené špalíčky na chvíli do mrazáku. Nebudou se vám zběsile kroutit a jednodušeji maso prošpikujete.
Maso posolte, potřete česnekem, na dno misky hoďte 2–3 bobkové listy a naskládejte do pekáčku.
Celé to podlejte sklenicí vody a přidejte hrudku másla.
Maso pečte na teplotu 180°C asi 45 minut v zakrytém pekáči.
Pak maso podlejte a ještě mu nějakou chvíli dejte (cca 20 minut). Když už je maso měkké (píchám do něj opatrně nožem), tak jen dopečte dozlatova v troubě a podávejte s něčím dobrým například s bramborami.
Dobrou chuť
Pája
Líbí se vám recept na králíka špikovaného špekem? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: bobkový list, česnek, králík, máslo, špek
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.