Víte, že na světě existují stovky ne-li tisíce druhů těstovin? Člověk by si to mohl dát jako životní misi vyzkoušet všechny z nich a určitě by se při tom nenudil. Vrtulky, mušličky, písmenka, ouška, nosánky, plátky, proužky, kulaté dlouhé nudle, hranaté nudle, šikmé, tlusté, tenké…no prostě každému, na co má zrovna chuť.

Čubička pro vás tentokrát připravila fusilli (vrtulky) se salsicciou a lilkem v rajčatové omáčce. Výhoda fusill je v tom, že se do těch jejich záhybů krásně usadí omáčka a drží v nich, takže když si je naberete na vidličku a zkousnete, tak je to celé šťavnaté a omáčka nikam zákeřně neodkapává.

Ingredience


4 salsiccy
1 celý lilek
500g drcených rajčat
1 stroužek česneku
Fussili dle chuti (cca 90g na osobu)
Olivový olej

Množství: 4 porce


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy:10 minut
Doba vaření:15 minut
Celkový čas:25 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará.



Na fusilli se salsicciou a lilkem budete v první řadě potřebovat salsicciu – italskou klobásku, která je poměrně jednoduše dostupná a svou specifickou chutí – měl by v ní být fenykl a kvalitní masíčko, bezvadně ochutí omáčku. Optimálně počítejte jednu salsicciu na osobu. Tu si vyndejte ze střívka a natrhejte ji na kousky.

Připravte si na kostky nakrájený lilek a nějak po ruce také plechovku s drcenými rajčaty.

Můžete zároveň s tím nechat vařit vodu na těstoviny, protože příprava omáčky je rychlovka.

Vezměte si hlubší pánev a dejte do ní lžíci olivového oleje a stroužek česneku na ovonění  – ten pak po osmažení vyndejte. Přidejte lilek a opečte ho dozlatova. K němu přihoďte salsicciu a nechte jí také trochu opéct. Pak už jen přidejte sekaná rajčata a celou směs nechce cca 10 minut povařit. Se solí tady opatrně. Některé salsicciy jsou samy o sobě dost slané a celou omáčku ochutí.

Do omáčky pak už jen přídejte fusilli a můžete hodovat!

Paní Čubička