Šťavnaté kuřecí prso v omáčce, ze které se vám zatočí hlava, přesně taková jsou kuřecí prsa v bazalkovo-rajčatové omáčce.

Jde o takový nevinný jednoduchý recept, ze kterého ale díky opravdovému nášupu bylinek dostanete nezapomenutelný zážitek a taky jídlo, které budete rádi vařit znovu a znovu.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Kuřecí prsa v bazalkovo-rajčatové omáčce

Ingredience na kuřecí prsa v bazalkovo-rajčatové omáčce

Množství: 4 porce

4 kuřecí prsa (cca 600 g)
1 mozzarella (125 g)
4 rajčata (100 g)
1 kysaná smetana 20% (180 g)
2 lžíce bazalkového pesta
1 lžíce másla (20 g)
Sůl

Na bazalkové pesto
1 hrst čerstvé bazalky
2 lžíce olivového oleje (40 ml)
1 stroužek česneku
špetka soli (cca 5 g)


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 35 minut

Geniální na celé této kuřecí záležitosti je především to, že není nijak složitá, ale pokud omáčku skutečně ochutíte bazalkou nabouchaným pestem, tak vás čeká jídlo jako z pohádky.

Začneme tím, že si roztopíme troubu na 200°C.

Připravujeme kuřecí prsa

S prsy se to má tak, že si je umyjete pod studenou vodou, vysušíte je, osolíte je a opečete je na lžíci másla na větším plameni tak, aby zezlátla. Pečeme je zprudka, takže nebudou na 100% uvařená. Chceme jen, aby se pěkně zatáhla a uzavřela se v nich šťáva.

Kuřecí maso vyndejte z výpeku a jdeme na omáčku

Omáčka

Do výpeku dejte na měsíčky nakrájená rajčata a nechte je cca 2 minuty povolit.

Přihoďte k nim kysanou smetanu a bazalkové pesto a dosolte podle chuti.

Jak na bazalkové pesto? Nejlepší je podle mě si ho připravit pěkně čerstvé. Nic složitého. Do mixéru dejte hrst bazalky, stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje a nechte rozmixovat. Bože ta vůně! Do pesta se samozřejmě dá přidat i parmezán a piniové oříšky, ale varianta čistě jen bazalka, česnek a olivový olej v tomto receptu funguje naprosto na výbornou.

Do připravené omáčky přidejte plátky kuřete a ještě na ně položte na plátky nakrájenou mozzarellu. Nechte cca 20 minut zapéct – tj. sexy zlatavá krusta je vítaná.

Servírujte s pečenými bramborami nebo s bagetkou. Je to dokonalost sama!

Dobrou chuť
Pája