Bramborová kaše se zeleninou
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/rychla-jidla/bramborova-kase-se-zeleninou/
Možná každý z vás znáte ten pocit, když už máte vymyšlený základ jídla, například nějaké dobré masíčko, a najednou zjistíte, že nápad na přílohu stále ještě nepřišel a courá se někde v hájích neprojevené fantazie.
Je to vždycky velká otrava a zoufalství, kdy opravdu nic nepřichází, špajz prázdný a ani starý chleba na topinku nemám. Jsem proto vždycky ráda, když mě někde někdo nebo něco inspiruje.
Tento recept tedy nebude o tom, jak vytvořit z prdu kuličku nebo také jinak z ničeho nic, ale berte ho pro vás také jako inspiraci, která, doufám, někdy vyplave na povrch, když nebudete vědět, co dobrého k jídlu přiložit.
Bramborovou kaši mám ráda na jakýkoliv způsob – jednoduchou vyšlehanou úplně do krému nebo takovou tu s hrudkama, nebo se špekem, jak to mají rádi raftoví guidi nebo s kousky slaniny atd.
Ingredience
Množství: 4 porce10 středních brambor
1 mrkev
1 petžel
1 česnek
1 lžíce másla
1 hrnek mléka
Postup přípravy
Doba vaření: 25 minut
Celkový čas: 35 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Výborná varianta je ale taká bramborová kaše se zeleninou. Recept na ní je jednoduchý jako facka.
Vezmeme cca 10 brambor, 1 mrkev, 1 petržel a 1 stroužek česneku, které rozkrájíme na kostky a v osolené vodě (nebojte se přisolit) uvaříme do měkka. Slejeme vodu a všechno dohromady rozmačkáme, přidáme cca 1 hrnek teplého mléka a vrchovatou lžíci másla. Pokud kaše ještě hodně kompaktní, tak ji můžete ještě zjemnit mlékem, nebo ideálně máslem, které kaši dodá hebkou chuť.
Pak už stačí jen nandat na talíře a dát se do hodování.
Dobrou chuť přeje paní Čuba