Jednoduchá sýrová roláda paní Čuby
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/svaciny/syrova-rolada/
V jednoduchosti je krása a pokud budu hodnotit sýrovou roládu, tak je to doslova a do písmene jídelní krasavice a parádnice. Naposledy, když jsem sýrovou roládu připravovala, tak jsme ji snědli ve dvou téměř na posezení, jak byla dobrá. Dejte si pozor. Ona se totiž tváří hodně nenápadně, ale pak se zakousnete a řeknete si, tak si dám ještě plátek, pak další plátek, a další…no a má to ještě smysl tam nechávat těch posledních pár centimetrů? Peklo.
Jelikož je roláda sama o sobě opravdu pěkně barevně zabalený skvost, hodí se na oslavy, pro hosty, ale můžete si s ní udělat radost i jen tak pro rozveselení dne.
Jdeme na to.
Ingredience na sýrovou roládu
Množství: 25 plátků20 plátků goudy
Na výplň
4 tavené sýry
1 pomazánkové máslo
½ červené papriky
1 menší cibule nebo nejlíp šalotka
Hrst pažitky nebo něco jinak zeleného – paprika, rukola, polníček
150 g šunky
Lžička čerstvého pepře
Sůl dle chuti
Postup přípravy
Doba vaření: 5 minut
Celkový čas: 25 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Náplň rolády
V misce si smíchejte tavené sýry, pomazánkové máslo a přidejte k tomu nadrobno nasekanou červenou papriku, šalotku nebo pažitku (popřípadě něco jinak pěkně zeleného, co máte rádi), trošku pepře a podle chuti dosolte, pokud je to potřeba. Náplň máme hotovou.
Určitě by se sem hodila třeba i žlutá paprika nebo nějaká jiná vesele vypadající zelenina – udělá to pak na průřezu krásný vzorek.
Sýrová placka
Rozehřejte si troubu na 150°C. Na plochý pekáček dejte pečící papír a poskládejte plátky goudy tak, aby se částečně překrývaly. Nechce pár minut roztopit v troubě – je lepší to kontrolovat a když se začne sýr táhnout a rozpouštět, tak ho vyndejte. Může to být otázka pár minut.
Nechte goudu 2-3 minuty vychladnout a ještě ho rozválejte válečkem, aby se plátky skutečně spojily. Je potřeba sýr nechat opravdu aspoň chvilku vychladnout, jinak se vám na váleček bude lepit a nebudete z toho šťastní…má zkušenost.
Sýr máme, náplň máme…jdeme plnit a rolovat.
Plníme a rolujeme
Rozetřete náplň po celé délce a šířce sýra. Na směs ještě poklaďte rovnoměrně plátky šunky. Vezměte za kraj pečícího papíru (ten vám pomůže s rolováním) a pěkně napevno srolujte roládu. Přendejte ji do potravinové folie a nechte ještě odležet v lednici. Je to žůžo bájo krása a lahoda.
Čubinka
PS. Je libo nějakou další svačinku?
Líbí se vám recept na sýrovou roládu? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: červená paprika, gouda, paprika, pažitka, pepř, pomazánkové máslo, rukola, sůl, šunka, sýr, tavený sýr
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Hezké brzské ráno paní Čubo.Já jsem se upejpal,stačí když ochutnám menší kousek.No a když je to návštěva z rodiny,dostanou ssebou domů.Takhle to u nás funguje pořád,rádi se rozdělíme…někdy!
Takovou sýrovou roládu jsme doma dělali poprvé,přesně podle receptu,přišla návštěva a….po roládě zbyl jen umazaný tác!Všem moooc chutnala,díky za recept paní Čubo
Hezký večer Vladimíre, to je neštěstí této rolády – nikdy nic nezbude. Proto je potřeba se neupejpat a i jako hostitel se na ni vrhnout.
Recepty si rád přečtu a některé i ochutnám.Tato forma kuchařských nápadů se mi líbí.Pá p.
Pavle díky moc. Taky budu ráda za inpiraci a nějaké recepty. Těch není nikdy dost.
pomazánkové máslo se sýrem a najemno nakrájenou cibulkou doplním najemno strouhaným vařeným vajíčkem, a dávám nakrájená sušená rajčátka a černé olivy – také velká mňamka. Daniela
To zní tedy taky naprosto parádně. Ozkouším.
vyzerá výborne v najbližšej dobe vyskúšam 🙂
Ohromný recept.Stan.
Stane, díky!