Všichni jsme tam někdy byli,  většina z nás na to nadává a určitě i popírá, že by jim tam něco chutnalo, ale všichni To známe (ne toho příšerného klauna od Stephena Kinga, brrr… nemám ráda klauny) – myslím McDonalds. Věřte, nevěřte, ale jídlo tam ráda nemám (dobře, tak hranolky), ale jejich jablečné taštičky jsou prostě super! Křupou, mají dobrou náplň, jednoduše je přenesete a sníte při cestě kamkoliv…. ideál! Ale proč být závislý na nějakém zpropadeném fastfoodu? Lepší je si jablečné kapsičky připravit doma. A není to těžké 🙂 Uff.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Jablečné taštičky jako od Mcmaminky

Ingredience na jablečné taštičky

Množství: 12 taštiček

4 střední jablka
2 lžíce medu – či cukr dle chut
1 lžička skořice
1 lžíce škrobu
1 lžíce másla
100 ml vody

1 vajíčko na potření krajů
Olej na smažení

Práškový cukr na posypání
1 lžička citrónové šťávy (není nutné)


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 40 minut

Chcete posílat 1x týdně upozornění na nové recepty emailem? Navíc získáte pár dárečků! Klikněte sem a vše se dozvíte.


Také by vám mohlo chutnat:

Nechte si někde v pokojové teplotě listové těsto, aby rozměklo.

A jdeme na směsku do taštiček.

Oloupejte si jablíčka a nakrájejte je na drobné kostky (poučte se ode mě… udělala jsem kostky trochu větší a padalo to všude kolem, takže čím menší, tím lepší). Opakuji, čím menší, tím lepší (0,5 cm není vůbec na škodu).

Na pánvi si rozehřejte lžíci másla ke kterému přidejte i jablka, když je máslo rozpuštěné. Přidejte 2 lžíce medu nebo cukr – podle toho, co vám více chutná a také podle druhu jablek. Přidejte lžičku skořice a podlejte 100 ml vody. Nechte směs provařit přibližně 15 minut. Voda se částečně vyvaří. Přidejte lžíci škrobu a ještě párkrát promíchejte. Směs by měla být lehce tekutá. Udělejte ještě poslední chuťový test, jestli je to pro vás dost sladké a skořicové. Já ještě předávám lžičku citrónové šťávy na zpestření chutě, ale přežijete i bez toho.

AKCE

Rozválejte si listové těsto přibližně na 2-3 mm…. vlastně stejně jako na štrůdl. Rozkrájejte ho na obdélníky (ty budeme ještě překládat). Mně nakonec vyšlo materiálu na 12 kapsiček.

Na každý obdélník dejte lehce vychladlou směs a přehněte. Kraje pak upěchujte vidličkou. Rada nad zlato – NEMĚJTE VELKÉ OČI – tj. neplňte taštičky úplně maximálně. Směs bude vytékat a kapsička vám tak nebude pořádně těsnit, bude se vám to vylévat do oleje, všude bude nepořádek, bude to prskat… no prostě nedělejte to! Mám s tím zkušenosti a je to otrava.

Když máte taštičky zabalené, upěchované vidličkou, tak je ještě pomažte rozšlehaným vajíčkem.

V pánvi si rozehřejte olej na smažení a vkládejte taštičky, smažte hezky dozlatova a křupava.

Pro mlsné jazýčky ještě můžete posypat moučkovým cukrem.

Jezte ještě teplé (ale zase ne horoucí, protože ze spálené huby nikdo radost mít nebude).

Dobrou chuť
Pája