U některých receptů si doslova připadám jak ve velmi staré a klasické reklamě na preclíky v čokoládě. Může to fungovat? Je kombinace uzené makrely s koprem dobrý nápad? Těstoviny s uzenou makrelou rozhodně jsou skvělý nápad.

Těstoviny s uzenou makrelou kombinují přijemnou uzenou chuť makrely s jemnou krémovitostí zakysanky, kterou si ještě dochutíme koprem. Je to špica.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Těstoviny s uzenou makrelou

Ingredience na těstoviny s uzenou makrelou

Množství: 4 porce

1 uzená makrela (300 g)
1/2 citronu (50 g)
2 stroužky česneku (10 g)
1 červená cibule (100 g)
1 lžíce olivového oleje (20 ml)
300 g těstovin dle libosti (u nás farfalle)
200 g 12% zakysané smetany
1 hrst čerstvého kopru (10 g)


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Mám pro vás 20 svačinových receptů ZDARMA!
Stáhněte si ukázku z naší Velké svačinkové bichle.

Stáhnout 20 receptů ZDARMA

Tuto naší první kuchařku si pořídilo již přes 30 000 lidí!

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 30 minut

Chcete posílat 1x týdně upozornění na nové recepty emailem? Navíc získáte pár dárečků! Klikněte sem a vše se dozvíte.


Také by vám mohlo chutnat:

Připravíme si základ

Uzenou makrelu nejprve rozpůlíme a vyndáme kostru, tak že uchopíme hlavičku a pomalu zvedáme páteř až k ocásku. Jde to vlastně velmi jednoduše. Opatrně pak očistíme maso, aby nám tam nezbyla nějaká nepříjemná kostička. Kůži vyhodíme.

Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, česnek nakrájíme na tenké plátky nebo ho prolisujeme.​

Rovnou můžeme připravit i těstoviny, které necháme vařit v dostatečně osolené vodě a vaříme do příjemné konzistence. Napsala bych al dente (na skus), ale to každému zrovna nemusí chutnat. Takže dle libosti. Pro tento recept jsem vybrala těstoviny farfalle (motýlky), ale výborné mohou být i špagety nebo penne. Jen dbejte na kvalitu. Fakt že jo. Odmění se vám chutí.

Připravujeme omáčku

Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém budeme smažit cibuli na středním plameni, dokud nezměkne a lehce nezesklovatí. Poté přidáme česnek, krátce ho orestujeme jen tak, aby se rozvoněl, a hned stáhneme plamen, aby nezhořkl.​

K opečené cibuli s česnekem přidáme zakysanou smetanu a stáhneme plamen na co nejméně. Přidáme také makrelu a trošku citronové šťávy a případně dosolíme. Nakonec ještě přidáme čerstvý kopr.

Finišujeme

Do omáčky přidáme slité motýlky a vynikající těstoviny s uzenou makrelou jsou hotové. Uvidíte, že je to opravdová lahůdka.

Pája