Těstoviny s uzenou makrelou
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/ryby/testoviny-s-uzenou-makrelou/
U některých receptů si doslova připadám jak ve velmi staré a klasické reklamě na preclíky v čokoládě. Může to fungovat? Je kombinace uzené makrely s koprem dobrý nápad? Těstoviny s uzenou makrelou rozhodně jsou skvělý nápad.
Těstoviny s uzenou makrelou kombinují přijemnou uzenou chuť makrely s jemnou krémovitostí zakysanky, kterou si ještě dochutíme koprem. Je to špica.
Pinterest 
Ingredience na těstoviny s uzenou makrelou
Množství: 4 porce1 uzená makrela (300 g)
1/2 citronu (50 g)
2 stroužky česneku (10 g)
1 červená cibule (100 g)
1 lžíce olivového oleje (20 ml)
300 g těstovin dle libosti (u nás farfalle)
200 g 12% zakysané smetany
1 hrst čerstvého kopru (10 g)
Postup přípravy
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 30 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Připravíme si základ
Uzenou makrelu nejprve rozpůlíme a vyndáme kostru, tak že uchopíme hlavičku a pomalu zvedáme páteř až k ocásku. Jde to vlastně velmi jednoduše. Opatrně pak očistíme maso, aby nám tam nezbyla nějaká nepříjemná kostička. Kůži vyhodíme.
Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, česnek nakrájíme na tenké plátky nebo ho prolisujeme.
Rovnou můžeme připravit i těstoviny, které necháme vařit v dostatečně osolené vodě a vaříme do příjemné konzistence. Napsala bych al dente (na skus), ale to každému zrovna nemusí chutnat. Takže dle libosti. Pro tento recept jsem vybrala těstoviny farfalle (motýlky), ale výborné mohou být i špagety nebo penne. Jen dbejte na kvalitu. Fakt že jo. Odmění se vám chutí.
Připravujeme omáčku
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém budeme smažit cibuli na středním plameni, dokud nezměkne a lehce nezesklovatí. Poté přidáme česnek, krátce ho orestujeme jen tak, aby se rozvoněl, a hned stáhneme plamen, aby nezhořkl.
K opečené cibuli s česnekem přidáme zakysanou smetanu a stáhneme plamen na co nejméně. Přidáme také makrelu a trošku citronové šťávy a případně dosolíme. Nakonec ještě přidáme čerstvý kopr.
Finišujeme
Do omáčky přidáme slité motýlky a vynikající těstoviny s uzenou makrelou jsou hotové. Uvidíte, že je to opravdová lahůdka.
Pája
Líbí se vám recept na těstoviny s uzenou makrelou? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: česnek, cibule, citronová kůra, kopr, kysaná smetana, olivový olej, sůl, těstoviny, uzená makrela




















