Linguine s tuňákem a koprovou zálivkou
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/testoviny/linguine-s-tunakem-a-koprovou-zalivkou/
Chcete si připravit něco rychlého a lehkého? A co takové linguine s tuňákem a koprovou zálivkou?
Linguine s tuňákem a koprovou zálivkou vlastně kombinují osvědčenou klasiku v podobně těstovin, tuňáka a kopru. Nic speciálního, dalo by se říct. Když ale vše zkombinujete a kopr zapracujete ho do příjemně česnekovo–citronové zálivky, je bezvadný oběd nebo večeře na světě.
Ingredience na linguine s tuňákem a koprovou zálivkou
Množství: 4 porce400 g těstovin linguine
400 g tuňáka ve vlastní šťávě
1 červená cibule (100 g)
2 lžíce kapar (50 g)
Na koprovou zálivku
2 stroužky česneku (10 g)
1 špetka soli (3 g)
3 lžíce olivového oleje (60 ml)
1 lžíce citronové šťávy (10 ml)
1 hrst kopru (10 g)
Postup přípravy
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 15 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Určitě také velmi dobře znáte těstoviny s tuňákem a nějakou tou rajčatovou omáčkou. Je to klasika, kterou jsem si kdysi s ne příliš velkým nadšením připravovala na vysokoškolských kolejích. Levné, ale vlastně chutné a tak. Co si budeme povídat. Nicméně i tuňák s rajčatovou omáčkou se dá připravit jako naprostá lahůdka… A tu vlastně asi známe každý. My jsme ji dokonce před lety zařadili i do naší Velké obědové bichle.
Tentokrát se ale podívám na zub trošku jiné těstovinovo–tuňákové variaci a to s koprovou zálivkou. Na přípravu receptu budete potřebovat jen pár ingrediencí a výsledkem je opravdová dobrůtka.
Připravujeme linguine
S přípravou linguine si nebudeme dělat velkou hlavu. Do velkého hrnce dáme vařit vodu, kterou, jakmile voda začne vřít, osolíme a přidáme linguine. Ty vidličkou postupně jak budou měknout pěkně rozdělíme a necháme něžně probublávat. Občas promícháme.
Buď je můžeme uvařit al dente (na skus) nebo až do úplného uvaření, které je, ach jo, například pro moje rodinné příslušníky daleko příjemnější. V Itálii by vám s tím dali po kebuli.
Koprová zálivka
Během toho, co se nám těstoviny vaří, si můžeme připravit koprovou zálivku. Kopr oplácheme a necháme okapat. Do misky si dáme olivový olej, zakápneme citronovou šťávou a přidáme prolisovaný česnek. Kopr nasekáme nadrobno a promícháme společně s olejovým základem. A to je všechno.
K ruce si připravíme tuňáka, kterého slijeme. Kapary si také dáme někam k ruce.
Smažíme cibuli
Červenou cibuli si nakrájíme na plátky a na trošce oleje ji osmahneme do zezlátnutí. K ní přidáme tuňáka a lehce prohřejeme.
A teď už vše jen promícháme.
Do pánve s linguine přidáme také kapary a slité těstoviny. Promícháme s koprovou zálivkou a máme hotovo.
Servírujeme okamžitě, dokud je vše příjemně teplé.
Ať vám chutná
Pája
Líbí se vám recept na linguine s tuňákem a koprovou zálivkou? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: česnek, cibule, citronová šťáva, kapary, kopr, linguine, olivový olej, sůl, těstoviny, tuňák
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.