Langoše, jak je neznáte
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/tucna-jidla/langose/
Také máte rádi pěkně křupavé křehké langoše? A s čím nejraději? O tom by se mohly vést dalekosáhlé diskuze a já vás nyní doufám velmi mile překvapím mou naprosto dokonalou kombinací, kterou asi neznáte. 🙂
Langoše, jak je neznáte… proč? My si je totiž připravíme s křupavým pečeným bůčkem, česnekovou majolkou a naloženou cibulí. Uvidíte, že tohle je teda něco!
Ingredience na langoše
Množství: 4 porceNa langoše
250 g hladké mouky
100 g zakysaní smetany
1 lžíce olivového oleje (20 ml)
1 lžička cukru (5 g)
1/2 čerstvého droždí (20 g)
1 g soli
100 ml vlažné vody
Na naloženou cibulku
2 červené cibule (200 ml)
200 ml vody
150 ml octa
1 špetka soli (5 g)
1 vrchovatá lžíce cukru (25 g)
1 stroužek česneku (5 g)
(Pár snítek tymiánu)
Na pečený bůček
500 g vepřového boku
1 malá špetka soli (3 g)
Na česnekovou majonézu
2 lžíce majolky (40 g)
1 lžíce 0% bílého jogurtu (20 g)
1 stroužek česneku (5 g)
1 špetka pepře (1 g)
cca 500 ml oleje na smažení
Postup přípravy
Doba vaření: 120 minut
Celkový čas: 150 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Tradiční langoše versus tento recept
Pravděpodobně budete znát langoš, který se servíruje například s majonézou, kečupem, sýrem, česnekem a to je vše.
My si ale připravíme opravdu plnohodnotné a velmi bohatou lahůdku, která stojí za každou minutu přípravy. Na langoš si totiž dáme pečený bůček s naloženou cibulkou. Uvidíte, že je to naprostá lahůdka.
Pečeme bůček
S bůčkem si nebudeme dělat žádné větší starosti a prostě ho jen upečeme s troškou soli. Ještě před tím, než ho ale dáme do pekáčku, tak si nařízneme kůžičku buď na proužky či na kostičky. Jen dejte pozor, abyste neprořízli i maso. Bůček dobře prosolíme, dáme do pekáčku a zakrytý ho necháme péct 60 minut na 180 °C.
Nakládáme cibuli
Cibuli si nakrájíme na tenké plátky a dáme do misky či rovnou sklenice na zavařování.
V rendlíčku necháme prohřát vodu společně s octem, solí, cukrem, celým česnekem a také tymiánem či jiným kořením. Směs ani nemusí vřít, jen musí být horká. Cibulku s ní zalijeme a jdeme na langoše.
Těsto na langoše
Do mísy si dáme hladkou mouku a promícháme s troškou cukru a soli. Rozdrobíme si droždí a přidáme ještě zakysanou smetanu, trošku oleje a také vlažnou vodu. Vypracujeme si vláčné těsto, které pak přikryjeme utěrkou a necháme vykynout přibližně 90 minut v pokojové teplotě. Mělo by zdvojnásobit objem. V průběhu kynutí můžeme těsto jednou ještě prohníst.
Buček se nám peče a přibližně po těch 60 minutách jej odkryjeme a pečeme, aby se nám vytvořila krásná křupavá kůrka. Měl by být hotový přibližně za 1 1/2 hodiny… tedy 30 minut od odkrytí. Hotový bůček necháme odpočívat.
Česneková majonéza
Těsto kyne, bůček hotový, cibulka naložená, takže teď ještě česneková majolka. V misce si promícháme majonézu, jogurt, prolisovaný stroužek česneku a lehce opepříme.
Dokončujeme langoše
Těsto máme vykynuté, takže jej rozdělíme na menší dílky (budeme připravovat 4 větší langoše). Ty si dlaní vypracujeme do placky. A necháme ještě 15 minut dokynout.
Připravíme si pánev s dostatečným množstvím oleje a do ní pak langoše vložíme a smažíme z obou stran do zezlátnutí.
Servírujeme
Langoše potřeme majonézou, přidáme na tenké plátky nakrájený bůček a doložíme i nakládanou cibulku. Uvidíte, že je to naprostá lahůdka.
Věřím, že si tyto langoše naprosto zamilujete.
Pája
Líbí se vám recept na langoše? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: bílý jogurt, česnek, cibule, cukr, droždí, Hladká mouka, kysaná smetana, majonéza, ocet, olej, olivový olej, pepř, sůl, tymián, vepřový bok, voda
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.