Salát z růžičkové kapusty a jablek
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/salaty/salat-z-ruzickove-kapusty-a-jablek/
Saláty v zimě… to je poměrně náročná sportovní disciplína. Čerstvé zeleniny po málu, ale my ji přeci k životu potřebujeme? Proto je tu salát z růžičkové kapusty a jablek, která je naprosto báječný a připravíte si ho i v chladných dnech.
Salát z růžičkové kapusty a jablek v sobě kombinuje křupavost růžiček, příjemnou chuť jablek a také granátového jablka a skvělou jednoduchou zálivku.
Ingredience na salát z růžičkové kapusty a jablek
Množství: 4 porce500 g růžičkové kapusty
1 větší jablko (150 g)
1 granátové jablko
100 g anglické slaniny
1 lžíce másla (20 g)
Na zálivku
2 lžíce olivového oleje (40 ml)
1 lžíce citronové šťávy (20 ml)
1 stroužek česneku (5 g)
1 lžička cukru (5 g)
1 špetka soli (1 g)
1 špetka červené papriky (1 g)
Postup přípravy
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Připravujeme růžičkovou kapustu
Co vám budu povídat. Připravit si růžičkovou kapustu je na celé přípravě salátu to nejzdlouhavější a ač je chuťově naprosto skvělá, vždycky si při jejím čistění říkám, že je to za trest. Ale vytrvejte a výsledek bude rozhodně stát za to. Růžičky je potřeba očistit od svrchních seschlých lístků a také odříznout stonek. Poté je rozřízneme napůl.
Pečeme kapustičky
Do velké pánve dáme rozehřát máslo, na které poklademe rozkrojené kapustičky a necháme je smažit do zezlátnutí. Poté je otočíme a ještě smažíme.
Pokud jsou kapustičky větší, nechte je klidně 1–2 minuty podusit pod pokličkou.
Jakmile kapustičky otočíme na druhou stranu, přidáme k nim ještě na kostičky nakrájenou slaninu, která krásně pustí tuk a pěkně se nám osmaží.
Dokončujeme salát
Kapustičky přendáme do mísy a doladíme si je na kostičky pokrájeným jablkem a také granátovými zrníčky. Očistit si granátové jablko je trošku věda a popsat ho je možná o to složitější, takže pokud nevíte, jak jej oloupat, velmi doporučuji video od Apetitu, kde je to krásně popsané. Vše přidáme ke kapustičkám a už nás čeká jen zálivka.
Zálivka
Připravíme si pro mě takovou velmi univerzální a lahodnou zálivku. Smícháme si olivový olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, trošku červené papriky a doladíme cukrem a solí.
Vše promícháme a můžeme podávat. Uvidíte, že je to naprostá lahůdka.
Ať vám chutná!
Pája
PS. Další salátovou inspiraci najdete v kategorii (Ne)zdravé saláty.
Líbí se vám recept na salát z růžičkové kapusty a jablek? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: červená paprika, česnek, citronová šťáva, cukr, granátové jablko, jablko, máslo, olivový olej, růžičková kapusta, sůl
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.