Vepřový flamendr – vynikající super rychlý oběd
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/rychla-jidla/flamendr/
Vynikající super rychlý vepřový flamendr, se bezvadně hodí na oběd, kdy už vám hladové krky dýchají na záda a vy potřebujete něco okamžitě uvařit.
Nebudu si zde čechrat svá pírka, za to jak dobrý je to recept, ale vychválím zde rodinu naší milé Veru, která vepřový flamendr přivedla do naší domácnosti stejně jako další množství neskutečných dobrot.
Ingredience na vepřového flamendra
Množství: 4 porce700 g vepřové kýty
1 lžíce hladké mouky (25 g)
1 špetka soli (5 g)
2 cibule (200 g)
1 lžíce worcestrové omáčky (10 ml)
3 lžíce kečupu (50 g)
1 menší sklenice nakládané papriky (300 ml)
2 lžíce olivového oleje (40 ml)
Postup přípravy
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Vepřový flamendr
Nebudeme to příliš zdržovat, protože hladové krky začínají být nervózní a hladoví. Flamendr je opravdu velmi snadný a nikdo nebude zbytečně dlouho hladovět. Takže si klidně nechte vařit přílohu (např. brambory) a jdeme do akce.
Vepřovou kýtu si nakrájíme na drobné proužky, které osolíme a promícháme s hladkou moukou. Maso se tak bude krásně restovat a nepustí šťávu.
Cibule si nakrájíme na tenké plátky v ruce je promneme a rozdělíme tak, aby nám nezůstávaly větší kusy.
V pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje na které orestujeme nudličky masa. Chceme, aby nám zezlátly. Doporučuji použít co největší pánev, abychom maso mohli rozprostřít po celé ploše a maso tak mělo dostatek prostoru se orestovat opravdu zprudka a nepustilo šťávu. Maso vyjmeme z výpeku a přidáme ještě trošku olivového oleje.
Na tom osmažíme cibuli – zde už na středním plameni a pěkně do zezlátnutí.
Jakmile je cibule zezlátlá, přidáme k ní worcestrovou omáčku a také kečup. Necháme chvilku probublat a přidáme také nakládanou zcezenou červenou papriku kapii a zpět vrátíme i orestované maso.
Směs dobře promícháme popřípadě dosolíme, opepříme a máme to.
Vepřový flamendr je nejlepší s dobrými vařenými bramborami nebo třeba domácími hranolky.
Ať vám chutná
Pája
PS. Pro další super rychlé recepty mrkněte na kategorii Rychlovky na talíři.
Líbí se vám recept na vepřového flamendra? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: cibule, Hladká mouka, kečup, nakládaná paprika, olivový olej, sůl, vepřová kýta, vepřové, worchestrová omáčka
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Milá Pájo,díky za skvělý recept na cuketové karbanátky,chutnají výborně a jen se po nich zaprášilo
Tak zrovna tento recept se mi moc líbí pro svoji jednoduchost a rychlost s jakou ho dostanu na stůl. Díky.
Skvělé je přidat sladkou chilli omáčku, jídlo dostane pikantní, nepatrně pálivou chuť .
Vepřové a oliváč !!! Otřesná a odporná kombinace. Co ho všude všichni cpete ? Fuj !!!
Zdeňko, hezký den. Chápu, že Vám nemusí olivový olej chutnat, ale je to podle mě daleko lepší řešení než například často velmi nekvalitní řepkový, slunečnicový či jiný olej. To jsem za spíš použít třeba trošku sádla nebo másla či ghí.
Mějte se krásně,
Pája
Nekvalitní řepkový olej? Kam na to chodíte? Je mnohem kvalitnější než mnohé olivové s výjimkou panenského, i když i ten může být dost mizerný. Ale na panenském smažit může jen hlupák.
Hezký den, Lubomíre,
nekvalitní řepkový olej – dobře, abych nekřivdila, ne všechny jsou nekvalitní a dají se samozřejmě koupit ve skvělé kvalitě. Jenže nemám pocit, že by si většina lidí tyto kvalitní oleje opravdu kupovala a spíše sáhnou po nekvalitním levném. O tom se pak asi nebudeme dohadovat, že to není nic moc. Na panenském smažím a nemyslím si, že jsem hlupák. Pro někoho jeho chuť samozřejmě nemusí být ok atd. atd., ale já když můžu a hodí se, tak ho použiji. Tak k sobě buďme ohleduplní. Díky, Pája