Pečené plněné papriky
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/maso/pecene-plnene-papriky/
Pečené plněné papriky mletým masem, sýrem feta, olivami a bylinkami je vlastně taková sexy sestra mnohdy lehce nudné a urousané papriky s rajčatovou omáčkou, kterou mnoho lidí zrovna nemusí.
Plněná paprika rozhodně nemusí být nudná. Dá se s ní báječně experimentovat a plnit nejen masem, ale právě třeba jen fazolemi, nebo jen sýrem. My si ale teď připravíme variantu, která v sobě spojuje mleté–fazole–sýr. Lahůdka.
Ingredience na pečené plněné papriky
Množství: 4 velké porce4 žluté papriky (600 g)
500 g mletého hovězího a vepřového masa
425 ml bílých krémových fazolí v nálevu
1/2 cibule (35 g)
2 stroužky česneku (10 g)
hrst petržele (10 g)
100 g sýru feta
hrst černých oliv (50 g)
425 ml sekaných rajčat v plechovce
špetka soli (5 g)
Postup přípravy
Doba vaření: 40 minut
Celkový čas: 55 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Směs na plnění paprik
Nač si komplikovat život, když všechno můžeme udělat pěkně jednoduše.
Do mísy si dáme mleté maso, ke kterému přidáme slité a propláchnuté bílé krémové fazole, které ještě před tím rozmačkáme vidličkou (popřípadě je můžeme rozmixovat, pokud bychom chtěli úplně hladkou směs).
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a také přidáme k masu. Česnek prolisujeme.
Fetu nadrobíme na malé kousky a petržel nasekáme nadrobno a dáme ke směsi.
Olivy nakrájíme na kolečka, směs ještě lehce přisolíme a opepříme.
Plníme papriky
Už je nejvyšší čas připravit troubu a nastavit ji na 180 °C.
Papriky si opláchneme, rozpůlíme a vydlabeme vnitřek.
Papriku naplníme směsí – klidně až úplně na doraz – směs nebude nijak víc vytékat.
Směs vám dost pravděpodobně zbyde. Co s ní? Vyválejte z ní v mokrých dlaních kuličky a dejte je také do zapékací misky. I takto samotné jsou naprosto výborné.
Do zapékací misky dáme nasekaná rajčata, lehce je posolíme a vložíme k nim také papriky a kuličky.
Vše pečeme přibližně 30 minut, dokud papriky nechytí zlatkou barvu a kuličky také.
Papriky jsou vynikající třeba i jen s chlebem.
Dejte vědět, jak vám chutnali a čím byste je třeba naplnily vy. 🙂
Dobrou chuť
Pája
Líbí se vám recept na pečené plněné papriky? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: černé olivy, česnek, feta, mleté hovězí, mleté vepřové, paprika, pepř, petržel, sekaná rajčata, sůl, žlutá paprika
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Toto je vyborny recept, fazole, syr a paprika-skvela kombinace. Moje deti, dneska uz dost dlouho dospele, milovaly rajskou omacku a plnene papriky, ale nikdy ne dohromady.Vadily jim papriky „ublemtane“ omackou. Tak jsem jim je pekla na recky zpusob – naplnila pulky paprik mletym masem s bylinkami,cibuli, pripadne i cesnekem,polila slehackou, zasypala syrem a upekla.Moc jim to chutnalo.Preju zitra hezky den. Keta
Dobrý den, slo by místo konzervovanych rajčat použít čerstvé ze zahrádky? (když je teď doba největší sklizně? Díky
Určitě! V tom je to ještě lepší. Pokud máte čerstvá rajčata, nebojte se použít je. Klidně půl kila a povařit do změknutí. Berte rajčátka spíše měkká a hezky červená. Ať chutná.
Je to moc dobré.