Chcete si připravit něco rychlého a lehkého? A co takové linguine s tuňákem a koprovou zálivkou?

Linguine s tuňákem a koprovou zálivkou vlastně kombinují osvědčenou klasiku v podobně těstovin, tuňáka a kopru. Nic speciálního, dalo by se říct. Když ale vše zkombinujete a kopr zapracujete do příjemně česnekovo–citronové zálivky, je bezvadný oběd nebo večeře na světě.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Linguine s tuňákem a koprovou zálivkou

Ingredience na linguine s tuňákem a koprovou zálivkou

Množství: 4 porce

400 g těstovin linguine
400 g tuňáka ve vlastní šťávě
1 červená cibule (100 g)
2 lžíce kapar (50 g)

Na koprovou zálivku
2 stroužky česneku (10 g)
1 špetka soli (3 g)
3 lžíce olivového oleje (60 ml)
1 lžíce citronové šťávy (10 ml)
1 hrst kopru (10 g)


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Určitě také velmi dobře znáte těstoviny s tuňákem a nějakou tou rajčatovou omáčkou. Je to klasika, kterou jsem si kdysi s ne příliš velkým nadšením připravovala na vysokoškolských kolejích. Levné, ale vlastně chutné a tak. Co si budeme povídat. Nicméně i tuňák s rajčatovou omáčkou se dá připravit jako naprostá lahůdka… A tu vlastně asi známe každý. My jsme ji dokonce před lety zařadili i do naší Velké obědové bichle.

Tentokrát se ale podívám na zub trošku jiné těstovinovo–tuňákové variaci a to s koprovou zálivkou. Na přípravu receptu budete potřebovat jen pár ingrediencí a výsledkem je opravdová dobrůtka.

Připravujeme linguine

S přípravou linguine si nebudeme dělat velkou hlavu. Do velkého hrnce dáme vařit vodu, kterou, jakmile voda začne vřít, osolíme a přidáme linguine. Ty vidličkou, postupně jak budou měknout, pěkně rozdělíme a necháme něžně probublávat. Občas promícháme.

Buď je můžeme uvařit al dente (na skus) nebo až do úplného uvaření, které je, ach jo, například pro moje rodinné příslušníky daleko příjemnější. V Itálii by vám s tím dali po kebuli.

Koprová zálivka

Během toho, co se nám těstoviny vaří, si můžeme připravit koprovou zálivku. Kopr oplácheme a necháme okapat. Do misky si dáme olivový olej, zakápneme citronovou šťávou a přidáme prolisovaný česnek. Kopr nasekáme nadrobno a promícháme společně s olejovým základem. A to je všechno.

K ruce si připravíme tuňáka, kterého slijeme. Kapary si také dáme někam k ruce.

Smažíme cibuli

Červenou cibuli si nakrájíme na plátky a na trošce oleje ji osmahneme do zezlátnutí. K ní přidáme tuňáka a lehce prohřejeme.

A teď už vše jen promícháme.

Do pánve s linguine přidáme také kapary a slité těstoviny. Promícháme s koprovou zálivkou a máme hotovo.

Servírujeme okamžitě, dokud je vše příjemně teplé.

Ať vám chutná
Pája