Chcete si připravit něco rychlého a lehkého? A co takové linguine s tuňákem a koprovou zálivkou?

Linguine s tuňákem a koprovou zálivkou vlastně kombinují osvědčenou klasiku v podobně těstovin, tuňáka a kopru. Nic speciálního, dalo by se říct. Když ale vše zkombinujete a kopr zapracujete ho do příjemně česnekovo–citronové zálivky, je bezvadný oběd nebo večeře na světě.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Linguine s tuňákem a koprovou zálivkou

Ingredience na linguine s tuňákem a koprovou zálivkou

Množství: 4 porce

400 g těstovin linguine
400 g tuňáka ve vlastní šťávě
1 červená cibule (100 g)
2 lžíce kapar (50 g)

Na koprovou zálivku
2 stroužky česneku (10 g)
1 špetka soli (3 g)
3 lžíce olivového oleje (60 ml)
1 lžíce citronové šťávy (10 ml)
1 hrst kopru (10 g)


Školní rok je tu! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 15 minut

Určitě také velmi dobře znáte těstoviny s tuňákem a nějakou tou rajčatovou omáčkou. Je to klasika, kterou jsem si kdysi s ne příliš velkým nadšením připravovala na vysokoškolských kolejích. Levné, ale vlastně chutné a tak. Co si budeme povídat. Nicméně i tuňák s rajčatovou omáčkou se dá připravit jako naprostá lahůdka… A tu vlastně asi známe každý. My jsme ji dokonce před lety zařadili i do naší Velké obědové bichle.

Tentokrát se ale podívám na zub trošku jiné těstovinovo–tuňákové variaci a to s koprovou zálivkou. Na přípravu receptu budete potřebovat jen pár ingrediencí a výsledkem je opravdová dobrůtka.

Připravujeme linguine

S přípravou linguine si nebudeme dělat velkou hlavu. Do velkého hrnce dáme vařit vodu, kterou, jakmile voda začne vřít, osolíme a přidáme linguine. Ty vidličkou postupně jak budou měknout pěkně rozdělíme a necháme něžně probublávat. Občas promícháme.

Buď je můžeme uvařit al dente (na skus) nebo až do úplného uvaření, které je, ach jo, například pro moje rodinné příslušníky daleko příjemnější. V Itálii by vám s tím dali po kebuli.

Koprová zálivka

Během toho, co se nám těstoviny vaří, si můžeme připravit koprovou zálivku. Kopr oplácheme a necháme okapat. Do misky si dáme olivový olej, zakápneme citronovou šťávou a přidáme prolisovaný česnek. Kopr nasekáme nadrobno a promícháme společně s olejovým základem. A to je všechno.

K ruce si připravíme tuňáka, kterého slijeme. Kapary si také dáme někam k ruce.

Smažíme cibuli

Červenou cibuli si nakrájíme na plátky a na trošce oleje ji osmahneme do zezlátnutí. K ní přidáme tuňáka a lehce prohřejeme.

A teď už vše jen promícháme.

Do pánve s linguine přidáme také kapary a slité těstoviny. Promícháme s koprovou zálivkou a máme hotovo.

Servírujeme okamžitě, dokud je vše příjemně teplé.

Ať vám chutná
Pája