Se zeleninou je vždycky spousta legrace. Je jí tolik a dá se kombinovat v tolika různých podobách, že vlastně občas i propadám panice, co s ní dělat. 

Jistotou v tomto nejistém zeleninovém světě plném překvapení a pestrosti je pro mě kombinace dobré zeleniny a do toho frknout něco sýrového (mozzarella, pecorino, balkán, parmezán či další kolegové jsou skvělí) plus něco s nádechem sladkosti. Proto tu teď pro vás mám zeleninový salát s hroznovým vínem a další spoustou dobrého.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Zeleninový salát s hroznovým vínem

Ingredience na salát s hroznovým vínem

Množství: 4 krásně plné misky

2 hrsti čerstvého špenátu
2 hrsti polníčku
5 rajčátek
1 šalotka
1 okurka
1 hrst bílého hroznového vína
1 hrst černých oliv
1 mozzarella
2 lžíce olivového oleje
Sůl

(Bazalka, pažitka či jakákoli oblíbená bylinka)

TIP (krátké & poučné video): Přemýšlíte nad tím, co jíte? A taky občas jako já skočíte na lep nějakému super zdravému trendu? Mrkněte na krátké video (pořad Rozum v troubě) a pojďte se taky trochu vzdělat. #obchodnicisezdravim

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 15 minut

Nic složitého

Na salátech je parádní to, že jsou jednoduché a člověk nemusí mít žádné speciální kuchařské dovednosti, aby ho dal dohromady.

Co teď tedy? Nakrájejte si rajčátka a okurku na kostičky. Šalotku nebo cibuli nakrájejte na tenké plátky. Do mísy přidejte listy čerstvého špenátu a polníček. Nakrájejte také mozzarellu. Pokrájejte na půlky černé olivy a hroznové víno. No a to je všechno.

Salát pěkně promíchejte a nezapomeňte do něj přidat dobrý olivový olej. Dosolte dle potřeby a pokud máte rádi nějaké čerstvé bylinky, tak zde vřele doporučuji třeba bazalku.

Hotovo! Dobrou chuť
Pája

PS. Chcete tipy ještě na další saláty. Mrkněte se do kategorie receptů (Ne)zdravých salátů.