Byla jednou jedna ryba, která si tak pěkně migrovala řekou do moře a pak zase zpátky. Buďme rádi, že někoho napadlo lososa ulovit a na syrovo připravit. Lososový tatarák je totiž božský.

Maso z lososa je veliká dobrota a když se pěkně ještě vyšperkuje pár drobnostmi, dostanete na stůl lahodu, který se vám na jazýčku rozpustí a budete si taky přát pohodit si ploutvičkou.

Dokonalé věci nepotřebují žádné speciální zahazování kýblema koření a jiných nesmyslů. Což je přesně případ lososového tataráku.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Lososový tatarák

Ingredience na lososového tataráka

Množství: 4 porce

400 g čerstvého lososa
1 červená cibule (100 g)
Šťáva z 1/2 citronu (40 ml)
2 lžíce olivového oleje (40 ml)
2 lžíce kapar (40 g)
1 špetka pepře (1 g)
4 střední bagetky (4 x 110 g)


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Celkový čas: 20 minut

Alfou a omegou je kvalitní losos

Na přípravu lososového tataráku budete potřebovat vlastně hlavně a především čerstvý kousek lososa, který je dobré si pečlivě očistit od šupinek a přebytečného tuku.

O tom, jak je super zážitek mít na zadní části hltanu přilepenou šupinku, bych vám mohla vyprávět.  Člověk pak v záchvatu šílenství vydává zvuky, jako když nějaké zvíře sežere chuchvalec chlupů. Voda většinou nepomáhá, jídlo kolem toho jen tak bezradně prosviští. Ono to časem přejde, ale příjemný to není ani omylem.

No ale zpět k lososovi. Lososa si nakrájíme na velmi drobné kostičky a v misce ho smícháme se šťávou z citronu. Na malinké kostky si nakrájíme červenou cibuli (většinou se dává šalotka, ale já jsem rebel) a přidáme i kapary. Ty ještě krájím na menší kousky, ale není to nutnost.

V tuhle chvíli už je nejvyšší čas rozpálit troubu a dát do ní na plátky nakrájenou bagetku.

Lososa si smícháme se všemi ingrediencemi a osolíme dle chuti, přelejeme olivovým olejem, opepříme a promícháme. Lososový tatarák podáváme na křupavých bagetkách.

Dobrou chuť

PS. Další recepty s lososem najdete zde.