Bramborový salát s hruškou je jeden z mnoha až skandálně jednoduchých receptů, kterými paní Čuba přivádí davy svých věrných strávníků na vrchol kulinářského blaha.

Ingredience


8 brambor ve slupce
2 hruštičky
½ cibule
1 bílý jogurt
Majonéza
Pepř a sůl

Množství: Pro 6 osob


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 50 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Jak tedy na tuto lahodu?

Ideální situace nastává, pokud se v lednici vyskytnou již uvařené a vyhlazené brambory ve slupce. U paní Čuby k tomuto, nestyďme se říct téměř zjevení, došlo naposledy v dobách, kdy malá Čubička ještě husy pásla (nebo jak se tomu odborné říká). Většinou se totiž stává, že všechno je snědeno a talíře poctivě vylízány buď přímo paní Čubou, nebo jejími věrnými a ani vařená brambora nezbude.

Ale teď chvíle praxe: Vyhlazená brambora je v salátu daleko lepší a nerozpadne se okamžitě po tom, co jí promícháme s ostatními ingrediencemi.

Zpět k procesu: Brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky dle chuti (paní Čuba je dělá většinou tak 1,5 cm velké). Stejný postup aplikujeme na hrušky. Paní Čuba většinou volí poměr hruška:brambory 1:5. Ještě si nakrájíme cibuli na kostičky a vše to hodíme do nějaké hluboké nádoby.

V této fázi přicházíme do bodu, ve kterém se toho na celém dá pokazit asi nejvíce. DOCHUCOVÁNÍ!

Směs brambor, hrušek a cibule podle chuti osolíme, opepříme a dáme tam celý bílý jogurt a přibližně 4-5 vrchovatých polévkových lžic majonézy. Zase se řiďme podle selského rozumu a nedávejme tam toho přehnaně moc, aby ze salátu nevzniklo bahno.

Hlavně to nemíchej jako šílenec, jinak tím zběsilým mícháním uděláš ze salátu břečku.

Celé to klidně udělej slanější, protože brambory do sebe spoustu soli natáhnou.

Ideální je salát zdlábnout ještě čerstvý, páč druhý den už to taková bašta není – hrušky svině pustí šťávu.