Zelené fazolky se slaninou
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/prilohy-k-jidlu/zelene-fazolky/
Tentokrát se podíváme na jednu bezvadnou jednoduchou přílohu a to na zelené fazolky se slaninou a česnekem. Krásně se hodí k nějakému dobrému plátku masa, nebo někdy i jen tak jako teplá zeleninová večeře.
Recept na zelené fazolky se slaninou není nijak složitý a zvládnete je levou zadní.
Ingredience na zelené fazolky se slaninou
Množství: 4 porce400-500 g zelených fazolek
100 g anglické slaniny
(1 lžička másla) – často není ani nutné
2 stroužky česneku
sůl
pepř (ideálně bílý)
Postup přípravy
Doba vaření: 10 minut
Celkový čas: 20 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Podstata je v jednoduchosti
Proto nebudeme vymýšlet nic komplikovaného a půjdeme rovnou k věci.
Nechte vařit dostatek osolené vody na fazole.
Zelené fazolky jsou nejlepší, pokud je máte pěkně čerstvé, ale samozřejmě se dají použít i fazolky zmražené, když už není zbytí. Okrájejte přebytečné štopičky a pokud máte rádi menší kousky, pokrájejte fazolky na menší. Mně třeba ani nevadí, když jsou fazolky vcelku a tedy jsou z nich docela dlouhé špagátky.
Jakmile se voda vaří, vhoďte do ní fazolky a nechce je povařit do změknutí. Já je mám ráda křupavější, ale jednejte dle chuti.
Slanina
Jakmile jsme vhodily fazolky do vody, můžeme se vrhnout i na slaninu. Tu osmahněte na kostičky na pánvi – klidně i bez oleje. Často totiž slanina pustí svůj vlastní tuk a není potřeba nijak mastit. V případě, že byste měli slaninu velmi libovou, smažte ji na trošičce másla.
Mícháme
Fazolky měkké? Slanina opečené? Jdeme míchat. Oboje smíchejte v míse a přidejte čerstvý prolisovaný česnek a jemně opepřete. Dost často není potřeba už ani solit, protože slanina je sama o sobě dost slaná). Pokud je vám po čerstvém česneku těžko, doporučuji ho přidat na poslední chvilku do smažící se slaniny. Jeho intenzita se tepelnou úpravou stáhne.
Máme hotovo!
Již v úvodu jsem psala, že zelené fazolky se slaninou a česnekem nejvíce ladí s nějakým dobrým masem – hovězím či plátkem vepřového nebo i kuřecího. Není potřeba s nimi dělat žádné extrémní psí kusy, stačí jen opéci na trošce oleje a posolit. Dobré maso udělá svou a odmění vás dokonalou chutí. Společně s fazolkami je to pak totální klasika, co si doma připravit.
Pro další přílohovou inspiraci mrkněte sem a já už jen přeji dobrou chuť!
Pája
Líbí se vám recept na zelené fazolky se slaninou? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: anglická slanina, pepř, slanina, sůl, zelené fazole
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Milá Pájo,
tvé recepty jsou skvělé, ráda je zkouším a hlavně se těším na každý další.
Jaroslavo moc díky! Jsem ráda, že chutná a baví.
Pájo, jsem tu moc ráda a tvoje recepty mě moc baví ahoj Zdena
Zdeňko, moc díky!