Což takhle si připravit cuketový salát s pomerančem? Tuhle výbornou salátovou záležitost si velmi jednoduše připravíte téměř v jakékoli roční době, i když je samozřejmě pravdou, že v létě bude cuketa zaručeně nejchutnější a hlavně z našich luhů a hájů.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Cuketový salát s pomerančem

Ingredience na cuketový salát s pomerančem

Množství: 4 porce

1 kg cukety (cca 2 střední)
2 menší pomeranče (250 g)
100 g baby špenátu
2 mozzarelly (250 g)
100 g chlebových krutonků – tj. starý chleba
2 lžíce olivového olej (cca 40 ml)
špetka soli (5 g)


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Celkový čas: 15 minut

Příprava cukety

Vezměte si cukeku, očistěte jí a na trošce olivového oleje ji nesolenou osmažte, aby změkla a ideálně malinko zhnědla. Sůl budeme přidávat až ke konci, protože by cuketa pak pustila vodu a ze salátu by byla krapet potopa.

Salátujeme

Na hnízdečko z čerstvého salátu (já jsem zvolila čerstvý baby špenát, protože má jemnou chuť) dejte osmaženou cuketu a osolte. Výborně se také hodí například polníček nebo i rukola (ta hlavně v případě, že máte rádi ráznější chuť).

Teď už jen šup šup. Přidejte nakrájený pomeranč (úplně ideálně zbavte jednotlivé měsíčky slupek) a také nakrájenou mozzarellu.

Všechno lehce promíchejte a přidejte ještě chlebové krutonky. Ty jednoduše vytvoříte tak, že na trošce dobře rozpáleného oleje opečete na kostky nakrájený starší chleba popř. starší rohlík či housku. Křupavost v salátu udělá velkou parádu a určitě této volby nebudete litovat.

Dobrou chuť

PS. Další tipy na salátové dobroty najdete v sekci (Ne) zdravé saláty.