V zimním období se mi často stává, že prostě není chuť si dát nějakou čerstvou zeleninu, která stejně většinou chutná jednotně jako jetel a chuťové buňky jsou z toho spíš zmatené, než aby se tetelily radostí, že dostávají nějakou dobrou chutnou zeleninu.

Je pravda, že cuketa sice není úplně zimní záležitostí, ale aspoň se dá koupit za přijatelnou cenu a dá se z ní vykřesat něco dobrého – v tomto případě cuketový salát s pomerančem.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Cuketový salát s pomerančem

Ingredience

Množství: 2 porce

2 menší cukety
1/2 pomeranče
Hrst baby špenátu či jiného salát
(Mozzarella)
(Chlebové krutonky)
Olivový olej


TIP: Chystám něco velkého, e-Kuchařku plnou svačinových receptů! Na každý školní den 1 recept, ale nikde není psáno, že se svačí jen ve školách.

Svačina je důležitou součástí zdravého životního stylu i pro dospělé. Přihlaš se k odběru nových receptů (1x týdně) a dozvíš se i o spuštění zvýhodněného předprodeje! Klikni sem. #svacanakazdyden

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Celkový čas: 15 minut

Vezměte si cuketku, očistěte jí a na trošce oleje ji nesolenou osmažte, aby změkla a ideálně malinko zhnědla. Na hnízdečko z nějakého rozumně dostupného salátu (v mém případě vyhrál baby špenát), který má chuť si přihoďte osmaženou cuketu a osolte.

Celé pěkně dozdobte očištěnými měsíčky pomeranče a pokud chcete něco křupavého, přidejte krutonky.

Páč na nás přišla bída, neměli jsme ani mozzarellu, kterou bychom tam dodali, ale dovedu si představit, že tomu dodá parádní chuť. Celé ještě posolte, zakápněte olivovým olejem a servírujte k něčemu dobrému.

Dobrou chuť