V zimním období se mi často stává, že prostě není chuť si dát nějakou čerstvou zeleninu, která stejně většinou chutná jednotně jako jetel a chuťové buňky jsou z toho spíš zmatené, než aby se tetelily radostí, že dostávají nějakou dobrou chutnou zeleninu.

Je pravda, že cuketa sice není úplně zimní záležitostí, ale aspoň se dá koupit za přijatelnou cenu a dá se z ní vykřesat něco dobrého – v tomto případě cuketový salát s pomerančem.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Cuketový salát s pomerančem

Ingredience

Množství: 2 porce

2 menší cukety
1/2 pomeranče
Hrst baby špenátu či jiného salát
(Mozzarella)
(Chlebové krutonky)
Olivový olej


TIP!: Pouze do konce ledna s mým kódem KUCHTIME15 získáte 15% slevu na cokoli od české firmy G21-Vitality. Což je například: 1200 Kč sleva na mého oblíbeného celokovového robota Promesso s obřím výkonem (má recenze), 405 Kč sleva na sadu dokonalých damaškových nožů (má recenze) nebo třeba 375 Kč sleva na tenhle neúnavný tyčový mixér, který v mé kuchyni je téměř denně v akci už více než dva roky (má recenze tu). #otonechcesprijit

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Celkový čas: 15 minut

Vezměte si cuketku, očistěte jí a na trošce oleje ji nesolenou osmažte, aby změkla a ideálně malinko zhnědla. Na hnízdečko z nějakého rozumně dostupného salátu (v mém případě vyhrál baby špenát), který má chuť si přihoďte osmaženou cuketu a osolte.

Celé pěkně dozdobte očištěnými měsíčky pomeranče a pokud chcete něco křupavého, přidejte krutonky.

Páč na nás přišla bída, neměli jsme ani mozzarellu, kterou bychom tam dodali, ale dovedu si představit, že tomu dodá parádní chuť. Celé ještě posolte, zakápněte olivovým olejem a servírujte k něčemu dobrému.

Dobrou chuť