V zimním období se mi často stává, že prostě není chuť si dát nějakou čerstvou zeleninu, která stejně většinou chutná jednotně jako jetel a chuťové buňky jsou z toho spíš zmatené, než aby se tetelily radostí, že dostávají nějakou dobrou chutnou zeleninu.

Je pravda, že cuketa sice není úplně zimní záležitostí, ale aspoň se dá koupit za přijatelnou cenu a dá se z ní vykřesat něco dobrého – v tomto případě cuketový salát s pomerančem.

Hlavní fotka k receptu Cuketový salát s pomerančem

Ingredience


2 menší cukety
1/2 pomeranče
Hrst baby špenátu či jiného salát
(Mozzarella)
(Chlebové krutonky)
Olivový olej

Množství: 2 porce


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Celkový čas: 15 minut

Vezměte si cuketku, očistěte jí a na trošce oleje ji nesolenou osmažte, aby změkla a ideálně malinko zhnědla. Na hnízdečko z nějakého rozumně dostupného salátu (v mém případě vyhrál baby špenát), který má chuť si přihoďte osmaženou cuketu a osolte.

Celé pěkně dozdobte očištěnými měsíčky pomeranče a pokud chcete něco křupavého, přidejte krutonky.

Páč na nás přišla bída, neměli jsme ani mozzarellu, kterou bychom tam dodali, ale dovedu si představit, že tomu dodá parádní chuť. Celé ještě posolte, zakápněte olivovým olejem a servírujte k něčemu dobrému.

Dobrou chuť