Pomazánka z červených paprik se stane naprostou láskou každého, kdo je milovníkem této zeleniny. Její výtečná sladko-papriková chuť s jemným čerstvým sýrem a bylinkami vám pěkně načechrá pírka.

Pokud byste měli jakékoli pochybnosti, tak živými důkazy, jak je papriková pomazánka dobrá, jsou moji mužští kamarádi a můj muž – všichni velcí odpůrci zeleninových pokusů. U této pomazánky museli i oni uznat, že vážně stojí za hřích.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Pomazánka z pečených červených paprik

Ingredience na pomazánku z pečených červených paprik

Množství: 4 bochaté porce

500 g červené papriky kapie
100 g lučiny
hrst bazalky
1 stroužek česneku
špetka soli

+ alobal na zabalení paprik


Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 15 minut

Pečeme papriky

Je pravda, že oproti jiným pomazánkám je tato v počátku trošku složitější na přípravu, ale zase se vám odmění super chutí. Co vás tady zpomalí je totiž pečení paprik.

Troubu si roztopte na 200°C a připravte si papriky. Opláchněte je celé a dobře osušte. Naskládejte je vedle sebe na alobal a poctivě je do něj celé zabalte tak, aby nebyla nikde ani škvírka. Takto připravené papriky můžete dát ještě na plech, aby se s nimi lépe manipulovalo.

Jakmile je trouba roztopená, dejte takto zaalobalované papriky péct cca na 30 minut.

Poté je vyndejte a pootevřete alobal, aby mohly papriky chladnout. Pozor, pozor! Pokud je alobal dobře utěsněn, dost pravděpodobně se na vás vyvalí pára, který by vás mohla dobře opařit. Takže otevírat opatrně.

Jakmile jsou papriky teplé tak, že jste schopni s nimi manipulovat, jdeme na čištění.

Čistění pečených paprik

Papriky se v troubě opekly a změkly a zároveň se z nich mile uvolnila slupka, které se chceme zbavit.

Vezměte papriku a vytáhněte za šťopku vnitřek. Mělo by to jít velmi jednoduše a v paprice by mělo zbýt jen minimum zrníček. Ta ještě také vyndejte.

Slupku pak jemně nařízněte a jednoduše sloupněte. Pokud je totiž paprika správně upečená (povrch může být klidně zčernalý), tak se slupka odloupne na to tata.

Připravujeme pomazánku

Papriky jsou očištěné, takže už jen zbývá je nakrájet na drobné plátky. Ty pak promíchejte s lučinou, stroužkem česneku, troškou soli a čerstvou bazalkou.

A máte hotovo! Pomazánka se hodí vlastně k jakémukoli pečivu.

Přeji dobrou paprikovou chuť.
Pája