Pomazánka z pečených červených paprik
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/pomazanky/pomazanka-z-paprik/
Pomazánka z červených paprik se stane naprostou láskou každého, kdo je milovníkem této zeleniny. Její výtečná sladko-papriková chuť s jemným čerstvým sýrem a bylinkami vám pěkně načechrá pírka.
Pokud byste měli jakékoli pochybnosti, tak živými důkazy, jak je papriková pomazánka dobrá, jsou moji mužští kamarádi a můj muž – všichni velcí odpůrci zeleninových pokusů. U této pomazánky museli i oni uznat, že vážně stojí za hřích.
Ingredience na pomazánku z pečených červených paprik
Množství: 4 bochaté porce500 g červené papriky kapie
100 g lučiny
hrst bazalky
1 stroužek česneku
špetka soli
+ alobal na zabalení paprik
Postup přípravy
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 15 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Pečeme papriky
Je pravda, že oproti jiným pomazánkám je tato v počátku trošku složitější na přípravu, ale zase se vám odmění super chutí. Co vás tady zpomalí je totiž pečení paprik.
Troubu si roztopte na 200°C a připravte si papriky. Opláchněte je celé a dobře osušte. Naskládejte je vedle sebe na alobal a poctivě je do něj celé zabalte tak, aby nebyla nikde ani škvírka. Takto připravené papriky můžete dát ještě na plech, aby se s nimi lépe manipulovalo.
Jakmile je trouba roztopená, dejte takto zaalobalované papriky péct cca na 30 minut.
Poté je vyndejte a pootevřete alobal, aby mohly papriky chladnout. Pozor, pozor! Pokud je alobal dobře utěsněn, dost pravděpodobně se na vás vyvalí pára, který by vás mohla dobře opařit. Takže otevírat opatrně.
Jakmile jsou papriky teplé tak, že jste schopni s nimi manipulovat, jdeme na čištění.
Čistění pečených paprik
Papriky se v troubě opekly a změkly a zároveň se z nich mile uvolnila slupka, které se chceme zbavit.
Vezměte papriku a vytáhněte za šťopku vnitřek. Mělo by to jít velmi jednoduše a v paprice by mělo zbýt jen minimum zrníček. Ta ještě také vyndejte.
Slupku pak jemně nařízněte a jednoduše sloupněte. Pokud je totiž paprika správně upečená (povrch může být klidně zčernalý), tak se slupka odloupne na to tata.
Připravujeme pomazánku
Papriky jsou očištěné, takže už jen zbývá je nakrájet na drobné plátky. Ty pak promíchejte s lučinou, stroužkem česneku, troškou soli a čerstvou bazalkou.
A máte hotovo! Pomazánka se hodí vlastně k jakémukoli pečivu.
Přeji dobrou paprikovou chuť.
Pája
Líbí se vám recept na pomazánku z pečených červených paprik ? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: bazalka, česnek, lučina, paprika, sůl
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Můžu péct v horkovzdušné fritéze, nebo v pomalém hrnci, nerad vařím v alobalu, děkuji
Milane, díky a určitě se dá a také velmi doporučuji. Alobal opravdu není nejlepší variantou. Díky za komentář, který bude určitě i pro ostatní přínosný. Pája
Ta pomazánka nemá chybu, příště dělám kýbl
Krásný den a veliký dík za pomazánku.Papriky jsou upečené a jdu na to.Jak jsem jí viděla tu pomazanku,tak jsem na ní dostala takovou chut.Děkuji.Jste sluníčka.Danka
Danko, díky moc. Dejte vědět, jak se povedla. 🙂