Milujete netradiční chutě? Pečené maso se zelím a dýní a mrkví je naprostá lahoda, které se vůbec nemusíte bát. Pojďte ji vyzkoušet.

Pečené maso se zelím, dýní a mrkví je opět jeden takový eintopf, kdy vše lehce připravíte, nahodíte do pekáčku a necháte napospas.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Pečené maso se zelím a dýní

Ingredience na pečené maso se zelím a dýní

Množství: 4 porce

500 g vepřové kýty
3 mrkve (300 g)
300 g dýně hokaido
1/2 cibule (50 g)
2 stroužky česneku (10 g)
2 lžíce olivového oleje (40 ml)
300 g kysaného zelí
1 špetka soli (5 g)
250-500 ml vody


Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 15 minut

Krájíme, chystáme

Vepřovou kýtu si nakrájíme na menší kostky. Stejně tak uděláme s mrkví a dýní. Cibuli pak nakrájíme na drobné kostičky. Vše si dáme k ruce a pokud nemáte rádi ucourané kousky kysaného zelí (tj. není nakrájené), tak zelí lehce nakrájejte a vodu z něj slijte – nebo ještě lépe vypijte, protože je to nejzdravější, co můžete mít.

Troubu si roztopíme na 180 °C.

V pánvi nebo pekáčku rozpálíme olivový olej, na kterém zprudka orestujeme vepřové maso. Chceme, aby se zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Vyndáme ho z pánve či pekáčku a do pekáčku dáme cibuli a na mírném plameni smažíme, aby nám změkla.

K cibulce přidáme dýni a mrkev a ještě chvíli smažíme.

A teď kysané zelí – to si slijeme a přidáme k dýni a mrkvi. Přidáme také prolisovaný česnek a také maso a dobře promícháme. Vše lehce posolíme – zelí je často poměrně hodně slané, tak ať nepřesolíme.

Tuto směs podlijeme cca 250 ml vody a necháme přikryté péct 30 minut.

Poté odkryjeme, ještě promícháme a necháme zapéct do zezlátnutí.

Pečené maso se zelím, dýní a mrkví je naprosto báječná lahůdka. Věřte mi. 🙂

Dobrou chuť vám všem
Pája

PS. Další masové dobroty nejen z jednoho pekáčku najdete v kategorii Maso masíčko.