Tyhle krůtí medajlonky jsou taková obyčejná rychlo věc, se kterou nebudete mít moc práce, ale každopádně potěší sladko-slané chuťové buňky. To bych napsala ve své milé české kuchyňce, kde se mi tak dobře vaří.

Pokud ale čtete o paní Čubě třeba na Facebooku nebo Google+, tak asi víte, že jsem se ocitla za horami, za lesy, pak ještě za dalšími horami a lesy a…a mořem…Žijeme si teď právě v autě a naše kuchyně (chápej kuchyňské vybavení) sestává z plynového vařiče Martina, campingových hrnců a dvou plastových misek. Možná bych měla dodat, že jsme nějakou dobu jedli jen dvěma zcizenými plastovými vidličkami, protože jsme v Čechách omylem zapomněli příbory. To už jsme naštěstí pořešili na místním blešáku, takže máme i příbory!

Jestliže tedy v úvodu tohoto receptu píšu, že krůtí medajlonky jsou taková obyčejná věc, tak v tuto chvíli je to pro nás spíš takový malý zázrak 🙂 Krůta je drahá, med taky, oliváč ani nemluvím…co bych za plátek dobrého krůtího, i když suchého a tvrdého dala.

Nevím, jak to máte vy s krůtím masem, ale pokud jde o prsa, tak nikdy moc nevím, co si s nimi počít. Oproti kuřecímu jsou sušší a vlastně i taková tvrdší, takže špatně pak kloužou do žaludku. Proto mi přišlo jako docela inteligentní nápad si prsíčka naložit, a pak je nějak rychle orestovat a moc je dál v kuchyni netrápit.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Medovo-citrónové krůtí medajlonky

Ingredience

Množství: 2 poctivé porce

0,5 kg krůtího prsa
2 lžíce medu
Šťáva z 1/2 citronu
1 citron
Sůl
Špetka pepře
1 lžíce olivového oleje


TIP: Chystám něco velkého, e-Kuchařku plnou svačinových receptů! Na každý školní den 1 recept, ale nikde není psáno, že se svačí jen ve školách.

Svačina je důležitou součástí zdravého životního stylu i pro dospělé. Přihlaš se k odběru nových receptů (1x týdně) a dozvíš se i o spuštění zvýhodněného předprodeje! Klikni sem. #svacanakazdyden

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Prsa jsem nakládala do velmi jednoduché směsi – med, citrónová štáva, sůl, pepř a olivový olej. Nechala jsem maso chvilku odležet a pak s ním hurá na pánev. Volte kvalitní pánev, která se nepřipéká. Na vlastní kůži můžu povyprávět, jaké je to peklo, když se vám med na pánvi pěkně připeče, přisaje a prostě nechce za boha živého pustit.

Krůtí maso pečeme dozlatova a podáváme s nějakým dobrým salátem nebo bramborami.

Dobrou chuť vám všem!
Paní Čuba