Nakládaný romadur v pivním nálevu
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/cubi-favoriti/nakladany-romadur-v-pivnim-nalevu/
Milujete naložené sýry všeho druhu? A což takový romadur? Nevoní zrovna po fialkách, ale jeho chuť je tak báječná! Pojďme si připravit nakládaný romadur v pivním nálevu. Kombinace pro odvážné, ale kdo se bojí, tak zjistí, že je to skutečné terno. 🙂
Recept vznikl ve spolupráci s online farmářským tržištěm Scuk.cz.
Svou vůní je romadur velmi specifický, ale jeho chuť je jemná a na naložení se bezvadně hodí. Pokud vám přijde pivní nálev krapet zvláštní, vězte, že dodá sýru a naložené zelenině jemnou a lehoučce hořkou chuť, která ale rozhodně není na škodu. Příprava je jednoduchá, jen pak trpělivě čekat pár dní, než se nakládaný romadur v pivním nálevu odleží.
Ingredience na nakládaný romadur
Množství: 1 sklenice cca 750 ml3 celé romadury (3 x 100 g)
50 g nakládaných cibulek
1 červená cibule (70 g)
1 (červená) paprika (50 g)
Na nálev
200 ml světlého piva
1 špetka soli (5 g)
3 stroužky česneku (15 g)
1 lžička červené papriky (5 g)
150 ml oleje
2 bobkové listy (2 g)
1 lžíce hořčice (20 g)
Postup přípravy
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 15 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Na nakládaný romadur v pivním nálevu jsem vlastně narazila poměrně nedávno a to ještě oklikou přes nakládané syrečky v pivním nálevu. Přišlo mi to jako naprostá šílenost a smradlavý punk na desátou. Jenže stále více lidí psalo, že je je to naprostá nutnost k ochutnání a mně to začalo vrtat hlavou. Nedat jídlu ani šanci je vždycky škoda, takže jsem šla do romaduru po hlavě. A vyplatilo se. Chuť pivního nálevu je fakt skvělá.
Tvoříme pivní nálev
Začneme pivním nálevem. V misce promícháme všechny nálevové ingredience dohromady – pivo, olej, sůl, papriku, prolisovaný česnek, přidáme bobkový list a hořčici pro říz.
Předem upozorňuji, že nálev bude díky hořčici a česneku zakalený, takže nepůjde zrovna o estetickou hitparádu, ale jak moje nejmenovaná kolegyně praví: „pr..l si to přebere.“ Na chuti to nic nezkazí. Nálev máme. Jdeme na romadur.
Připravujeme romadur
Pokud se nechcete drbat s přílišným dekorem a jde vám především o chuť, klidně romadur jen rozčtvrťte a střídavě ho prokládejte s na plátky nakrájenou cibulí, paprikou a nakládanými cibulkami. Vše pak zalijte nálevem, uzavřete a nechce alespoň 3 dny v lednici.
Jestliže chcete ale trošku více repre lahvičku, tak romadur rozpulte a naplňte jej cibulí, paprikou a celý ho vložte do sklenice. Tam pak začíná větší sranda, když se je snažíte všechny nějak rozumně poskládat a ještě kolem nich přidat cibulky a zbytek cibule. Opět pak zalijte pivním nálevem a nechte alespoň 3 dny v lednici.
Ať v reprezentativní sklenici nebo ve stylu miš maše, je nakládaný romadur bezvadným jedlým dárkem nebo skvělou mlskou k pivu.
Přeji vám dobrou romadurovou chuť a věřím, že bude velmi chutnat.
Líbí se vám recept na nakládaný romadur? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: bobkový list, červená paprika, česnek, cibule, hořčice, nakládané cibulky, olej, olivový olej, paprika, pivo, romadur, sůl
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.