Brambory zapečené se sýrovou omáčkou
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/prilohy-k-jidlu/brambory-zapecene-se-syrovou-omackou/
Když jsem byla ještě Čubí pískle a moc jsem nevěděla, co by v kuchyni a vlastně i se životem, našla jsem kdesi moc dobrý recept na zapečené brambory se sýrovou omáčkou. Tehdá to mělo velký úspěch a s postupem času jsem recept vylepšovala a dováděla k dokonalosti.
Chtělo by se napsat, že nejde o nic zázračného = pár brambor, nějaká smetana a sýr. Jenže když se to připravuje s chutí a láskou k jídlu, vzejde z toho velmi jednoduchá dobrota, která příjemně nakrmí po dlouhém dni v práci, anebo vykouzlí zajímavou přílohu k nějakému dobrému jídlu.
Ingredience
Množství: 2 větší porce6 brambor
1 kysaná smetana
3 lžíce majonézy
100 g sýra s vyšším obsahem tuku (nad 40 % ideál – gouda či uzený sýr dle chuti)
Sůl
Olivový olej
2 stroužky česneku
Postup přípravy
Doba vaření: 40 minut
Celkový čas: 50 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Brambory si oloupeme a nakrájíme na kolečka či srpečky. Pečlivě opláchneme vodou a prosušíme v nějaké utěrce – zkušenost praví, že se na nich pak lépe udělá křupavá krustička. Hodíme srpečky do misky a promícháme s cca 2 lžícemi oleje a prosolíme. Hodíme brambory do pekáčku s pečícím papírem a necháme upéct dozlatova v troubě na 220 °C.
Během času, kdy se brambory pečou, si připravíme směs na přelití. Ta vznikne smícháním nastrouhaného sýra, kysané smetany, majonézy a stroužků česneku. Pokud někdo nemá rád chuť kysané smetany, tak se dá směs více podpořit majonézou.
Brambory už chytly zlatavý nádech a je na čase je přelít sýrovou směskou. Ta většinou zezlátne poměrně dost rychle.
Výsledná chuť je dokonalá. Pojí v sobě křupavost upečených brambor a zároveň hezky roztečený sýr.
Ať vám jde roztékání od ruky! Paní Čuba
Líbí se vám recept ? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: brambory, česnek, kysaná smetana, majonéza, olivový olej, sůl, sýr
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.