Rozjímání nad uplynulým rokem aneb TOP 7 receptů 2018
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/postrehy/top-7-receptu-2018/
S koncem roku 2018, který nám velmi zásadně převrátil životy (naštěstí jen v tom dobrém) se uchyluji ke klišovatosti (bohužel ne ke kližce, tu totiž nemám moc ráda, ale na guláš zase co si budeme povídat) a pod fousem si bublám, že ten čas hrozně rychle letí a že naše malá Linda už není to malinkatý miminko, ale malá rozumná a svéhlavá bytost.
Krom toho reptám, protože nestíhám a nestačím a to bych si tak ráda natáhla kopyta a třeba týden v kuse nic nedělala.
Trocha ohlédnutí za rokem 2018
Rok 2018 je za námi a určitě už všichni z vás mají za sebou poctivou rekapitulaci, co se povedlo nebo nepovedlo a kam chcete směřovat a čím chcete být, až budete velcí :). Je čas hledět se vztyčenou hlavou směrem do roku 2019 a radovat se, jak je na světě krásně.
Sic téměř s půlměsíčním zpozděním, ale i já jsem si udělala takovou menší rekapitulaci toho, co se na webu dělo. Pochválit sama sebe se v našich končinách moc nenosí, ale já to i přes to udělám.
Sama jsem moc ráda, že se mi i s příchodem malého tvorečka do naší rodiny povedlo i s určitými přestávkami pokračovat ve vydávání receptů. Za rok 2018 tak krom Lindičky přišlo na svět ještě 30 receptů a obrovskou radost pak mám z téměř 2 500 nových lidí, kteří chtějí číst mé recepty a odebírají je v emailech. Kromě receptů jsem měla příležitost si i pěkně zarezenzovat věci, ze kterých mám upřímnou radost – topem pro mě byl a je domácí robot Promesso (recenze robota tu) a spolupráce s českou firmou G21 Vitality. Těšte se, co pro vás společně chystáme na rok 2019!
Top 7 receptů roku 2018
A které recepty roku 2018 pro vás byly ty nej? O pár řádků níže vás čeká taková drobná hitparáda nejoblíbenejších receptů roku 2018. Ještě než se ale na TOP 7 receptů přesuneme, chtěla bych poděkovat vám všem, kteří recepty čtete a speciální dík pak těm, kteří mi píšete a inspirujete mě k dalším kouskům v kuchyni.
Barevná sýrová roláda
Tuhle dobrotu mi kdysi představila sestra. Pro mě barevná sýrová roláda byla nevídaný jídelní skvost a všude tvrdím, že recept dělám podle ní a dmu se pýchou, že je někdo tak šikovný z mé krve. No, nicméně teď jsem se dozvěděla, že recept dělá krapet (úplně) jinak. Ale co, hlavně když tento chutná taky a to nejenom u nás doma :).
Hraběnčiny řezy
Jsem ráda, že i vy máte tak moc rádi recept na tuhle jablečnou dobrou, které těžko odolávám a nemám na ní klapku. Ou mňam. Hraběnčiny řezy jsou jedním z mých nejoblíbenějších sladkých jídel.
Mazlivé buřtíky na černém pivě
Nejsme zrovna národ dietářů a nezdravé dobroty prostě bodují. Ale zrovna v případě pečených buřtíků na pivu to naprosto chápu. My buřty na pivu milujeme a hřešíme s nimi velmi rádi. Ať i vám dál chutnají. Navíc tu mám i variantu se světlým pivem a ta má již přes 90 000 přečtení!
Parmigiana – zapečený lilek
Velikou radost mám z tohoto pečeného lilku, který se dostal i mezi vaše receptové favority. Skvělá italská lahůdka, která sice není příliš známá, ale zdá se, že si parmigiana svoje místo mezi vámi statečně probojovává. Receptů s lilkem už tu mám také víc.
Italské tiramisu
Další italská klasika? Nu, ono je to velmi dobré a já se vůbec nedivím, že tiramisu máte rádi. Pojďme receptem na tento svěží dezert zakončit první pětici 🙂
Dýňová polévka s kokosovým mlékem
Receptů s dýní není nikdy dost a tahle krémová polévka z ní je prostě boží. A i vám skvěle zachutnala. To je dobře. Já jsem hodně polévková, Čubí muž méně, ale krémové polévky by prý mohl jíst pořád.
Chia pudink
Chia semínka… je to teď veliký trend a uvidíme, jak dlouho se tato malá zázračná semínka udrží na vlně popularity. Ale teď a tady bodují a v podobě pudinku jsou naprosto dokonalá a navíc je to zdravé. Kdo nevíte o co jde, mrkněte na recept.
Co by to bylo za rozjímání o roce minulém, kdybych vám neprozradila, co dál chystám? Žádné předsevzetí jsem si nedala, protože to v 99,9% nedopadne. Ale i tak snad můžu napsat, že se budu dál s chutí věnovat vaření, testování nových věcí a také našemu novému obchůdku Kuchti.me. O co jde? Mrkněte na něj, časem pustím o chlup víc.
Krásný rok 2019 vám všem
Pavlína – Paní Čuba, Kuchti.me
Líbí se vám recept ? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií:
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Dobrý den přátelé vaření a pečení, dělám krém do tiramisu ještě trochu jinak. Použiji: 1 ks mascarpone, i dobrý tvaroh (ne z vaničky-krém pak řídne), 2 vejce, 8 lžic mouč. cukr, 2 lžíce koňaku Utřu nebo ušlehám mascarpone+tvaroh+cukr+2 žloutky+2 lžíce koňaku amaretta) a vmíchám sníh ze 2 žloutků. Množství krému je na 24 ks cukrářkých piškotů. 1 vrstva 12 ks 1/2 krému, pak 2 vrstva 12 ks piškotů a druhá polovina krému. Mám dlouhý tác a piškoty rovnám vedle sebe, pokapu silnou kávou, pomažu 1/2 krému, pak na to dalších 12 piškotů, pokapu kávou a nahoru natřu zbytek krému. před podáváním posypu kakaem a krájím vždy po dvou piškotech vedle sebe.
To zní taky moc dobře. Já se tedy rozhodně nebráním hlavně tomu amarettu 🙂
Já rád vařím již od mládí kde mně do toho nutila moje máma.V životě jsem to mnohokrát ocenil a bylo to pro mně prospěšné.Já se chytnu receptu ale beru to jako základ a ten si pak nějak upravuji,tj nemám stejná jídla stejná.Když na to mám čas a nejsem v práci
To jsme na tom stejně 🙂 Myslím s tou přípravou jídel. Také upravuji podle sebe. To mě na tom právě baví – každý má v kuchyni jiný rukopis a když se to povede, tak je to prostě pecka.
Ahojky jsem ráda za ty dobroty, musím si je zopakovat