Kuřecí maso v kokosovo-rajčatové omáčce není žádná složitost, které by bylo potřeba se bát. Připraveno máte za chvilku a jídlo je dobrůtka na n-tou. Krom rychlosti a chutnosti tím taky nezačuníte moc hrnců (vlastně jen jeden) a jíst tuhle lahodu můžete s celou řadou příloh – to je prostě značka ideál.
Nebudeme ztrácet čas dlouhým tlacháním, protože mnozí z nás určitě nemají času nazbyt (není nad mateřskou dovolenou a malinkého novorozence, ten vás naučí – vlastní zkušenost a ano jsem za to vděčná 🙂 ).

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Kuřecí maso v kokosovo-rajčatové omáčce

Ingredience na kuřecí maso v kokosové omáčce

Množství: 4 porce

500 g kuřecích prsních řízků
1 plechovka sekaných rajčat (400 g)
1 menší rajčatové pyré (70 g)
1 kokosové mléko (400 ml)
2-3 stroužky česneku (10–15 g)
1 střední cibule (70 g)
Sůl (5 g)
Pepř
Olivový olej (nebo ještě lépe kokosový)

Příloha

Rýže (cca 240 g syrové)


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Nakrájejte si na nudličky kuřecí prsa. Na kostičky si připravte cibuli a nožem podrťte očištěný česnek. To je celá příprava.

Vezměte si hlubší pánev a na lžíci olivového oleje (nebo kokosového) osmažte cibulku. Stačí jen zesklovatění a můžeme jet dál. Přidejte k cibuli kuřecí maso a jen párkrát pošťouchejte vařečkou, protože hned přidáme celou plechovku rajčat a také kokosové mléko. Nezapomeňte na česnek, osolit, opepřit a nechte celé provařit tak 10 minut od chvíle, kdy vše začne bublat.

To je vše, máte hotovo 🙂

Experimentování?

Možná si říkáte, že tu chybí koření. Nu, samozřejmě experimentování není zakázáno a jen do toho. Já tento recept beru jako takový základní a super jednoduchý. O tom, jak se z kokosovo-rajčatové omáčky stala okořeněná vychytávka si zase povíme někdy jindy ;). Vy se ale nemusíte bát už teď použít třeba nějaké indické koření jako například červené kari. Jídlo pak bude krásně pálivé a lahodné ještě víc.

A co k tomu přiložit?

Nebojte se jen dobré bagety či uvařené rýže. Já, jelikož jsem dost bramborová, jsem v pohodě i s tím sníst to s opečeným bramborem nebo i vařeným.

Mějte dobrou kokosovou chuť
Pája