Tyhle krůtí medajlonky jsou taková obyčejná rychlo věc, se kterou nebudete mít moc práce, ale každopádně potěší sladko-slané chuťové buňky. To bych napsala ve své milé české kuchyňce, kde se mi tak dobře vaří.

Pokud ale čtete o mně třeba na Facebooku nebo Google+, tak asi víte, že jsem se ocitla za horami, za lesy, pak ještě za dalšími horami a lesy a… a mořem… Žijeme si teď právě v autě a naše kuchyně (chápej kuchyňské vybavení) sestává z plynového vařiče Martina, campingových hrnců a dvou plastových misek. Možná bych měla dodat, že jsme nějakou dobu jedli jen dvěma zcizenými plastovými vidličkami, protože jsme v Čechách omylem zapomněli příbory. To už jsme naštěstí pořešili na místním blešáku, takže máme i příbory!

Jestliže tedy v úvodu tohoto receptu píšu, že krůtí medajlonky jsou taková obyčejná věc, tak v tuto chvíli je to pro nás spíš takový malý zázrak 🙂 Krůta je drahá, med taky, oliváč ani nemluvím… co bych za plátek dobrého krůtího, i když suchého a tvrdého dala.

Nevím, jak to máte vy s krůtím masem, ale pokud jde o prsa, tak nikdy moc nevím, co si s nimi počít. Oproti kuřecímu jsou sušší a vlastně i taková tvrdší, takže špatně pak kloužou do žaludku. Proto mi přišlo jako docela inteligentní nápad si prsíčka naložit, a pak je nějak rychle orestovat a moc je dál v kuchyni netrápit.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Medovo-citrónové krůtí medajlonky

Ingredience

Množství: 2 poctivé porce

0,5 kg krůtího prsa
2 lžíce medu
Šťáva z 1/2 citronu
1 citron
Sůl
Špetka pepře
1 lžíce olivového oleje


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Chcete posílat 1x týdně upozornění na nové recepty emailem? Navíc získáte pár dárečků! Klikněte sem a vše se dozvíte.


Také by vám mohlo chutnat:

Prsa jsem nakládala do velmi jednoduché směsi – med, citrónová štáva, sůl, pepř a olivový olej. Nechala jsem maso chvilku odležet a pak s ním hurá na pánev. Volte kvalitní pánev, která se nepřipéká. Na vlastní kůži můžu povyprávět, jaké je to peklo, když se vám med na pánvi pěkně připeče, přisaje a prostě nechce za boha živého pustit.

Krůtí maso pečeme dozlatova a podáváme s nějakým dobrým salátem nebo bramborami.

Dobrou chuť vám všem!
Pája