Pro někoho můžou být cukety čímsi obtěžujícím, protože v sezoně jich je hodně a nevíme, co s nimi, což ale určitě neplatí o mně! Považuji se za velkého cuketového příznivce a pokud i vy mezi ně patříte, tak tyto cuketové hranolky, budete naprosto zbožňovat.Cuketové hranolky jsou naprosto snadné, rychlé a úžasné, opravdu úžasné!

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Křupavé cuketové hranolky

Ingredience na cuketové hranolky

Množství: 4 porce

1 kg cukety
100 g strouhanky případně panko strouhanky
50 g parmezánu
3 lžíce olivového oleje (60 ml)
1 malá špetka soli (3 g)
1 špetka pepře (1 g)


CO VAŘIT O PRÁZDNINÁCH?

Problém vyřešen, prolistujte si zdarma přes 60 stránek z naší loňské novinky, kuchařky Velká prázdninová bichle. Dotisk již dorazil a „Prázdninovky“ jsou opět k dispozici, ale opět jen do vyprodání zásob! #190perfektních_receptů

Koupit prázdninový kuchařkový HIT


Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 30 minut

Jak jsem již psala výše, recepty z cukety jsou moje láska a rozhodně se jí nevyhýbám, protože cuketa se dá připravit na tisíc a jeden způsob a to jak ve slané tak i sladké variantě. Moje recepty a tak další inspiraci na vaření najdete zde mezi cuketovými recepty.

Příprava

K ruce s připravíme cuketu nebo cukety (záleží na velikosti). Pokud jsou spíše menší, nemusíme je ani loupat, ale pokud už jsou větší, bude potřeba je alespoň trošku oškrábat škrabkou (slupka už nemusí být příjemně měkká). Nakrájíme je na klínky a pokud v sobě mají velká zrníčka, tak střed vykrájíme – ty jsou opět spíše u větších cuket a nejsou žádnou chuťovou hitparádou.

Směs na obalování

V míse promícháme strouhanku společně s nastrouhaným parmezánem a troškou pepře a nesolíme. Sůl by nám akorát cuketu orosila a cuketa by zbytečně začala pouštět vodu a nebyla by křupavá.

Jednotlivé klínky obalíme ve směsi a vyskládáme buď na plech vyložený pečicím papírem, nebo na rošt do horkovzdušné fritézy.

Pečeme

Hranolky zakapeme nebo zastříhneme olivovým olejem a necháme péct na 200 °C na přibližně 20 minut, dokud nebudou krásně zlaté.

Solíme až takto na konci, aby hranolky zůstaly krásně křupavé.

Cuketové hranolky jsou vynikající buď jako příloha, nebo i jako menší večeře. Určitě doporučuji přihodit trošku majolky smíchané s jogurtem, česnekem, trochou pepře a bylinkami.

Ať vám chutná alespoň stejně jako mně. 🙂
Vaše Pája