Dokud je sezona chřestu, musíme ji ždímat na maximum! To je vlastně taková naše povinnost. Přesně proto jsem si pro vás připravila chřestový salát s kuřecím masem, který je super jednoduchý a také super dobrý.

Chřestový salát s kuřecím masem vás bezvadně osvěží a hlavně zasytí samými lepšími živinami. Chřest je vynikajícím zdrojem mnoha různých živin, které báječně podporují především zdravý chod našeho kardio systému. A to, že avokádo je jednou ze superpotravin, víte že?

Pokud vás ani toto nenalákalo, tak chuť tohoto salátu se o to postará.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Chřestový salát s kuřecím masem

Ingredience na chřestový salát s kuřecím masem

Množství: 4 porce

500 g zeleného chřestu
100 g ředkviček
1 větší avokádo (300 g)
300 g kuřecích prsou
1 malá špetka soli (3 g)
1 špetka pepře (1 g)
1 hrst klíčků (10 g)

Na dresink
4 lžíce 10% bílého jogurtu (80 ml)
2 stroužky česneku (10 g)
1 lžička medu (5 g)
1 malá špetka soli (3 g)
1 lžíce citronové šťávy (10 ml)
1 lžíce olivového oleje (20 ml)


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Pokud milujete zelený chřest stejně jako já, klidně mrkněte ještě na další recepty s tímto miláčkem. My se ale teď budeme věnovat tomuto salátu.

Co s kuřecími prsíčky

Pokud doma zrovna nemáte zbytek kuřecího masa, například od oběda, vůbec to nevadí. My s kuřecími prsy nebudeme dělat žádné větší složitosti. Nakrájíme je na kostičky, osolíme, opepříme a na troše olivového oleje je orestujeme na pánvi. Kuřecí kostičky by měly být opečené ze všech stran, takže počítejte přibližně s 5–7 minutami restování. Poté je vyndáme z pánve a dáme rovnou do mísy.

Opečováváme chřest

Se zeleným chřestem není vlastně téměř žádná práce. Stačí jej jen opláchnout a tvrdé stonky rukama odlomit. Oproti bílému chřestu ho tak nemusíme vůbec škrábat. Poté ho nakrájíme na menší kousky.

Chřest necháme vařit přibližně 5 minut ve vroucí vodě. Chceme, aby byl stále příjemně chroupavý. Poté ho slijeme a propláchneme ledovou vodou, aby už se dál nevařil a aby také neztratil svou barvu.

Přidáme ho ke kuřecímu masu.

Dokončujeme salát

Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a přidáme do mísy. Nezapomeneme ani na klíčky, které jsou samy o sobě chuťová bombička. Zde nechám výběr především na vás. Za mě jsou vynikající například kedlubnové nebo česnekové klíčky. Pokud byste neměli chuť zrovna na klíčky, výborně poslouží třeba i jarní cibulka.

Avokádo omyjeme teplou vodou, osušíme a nožem podélně nařízneme kolem pecky. Otočíme každou polovinou na jinou stranu a vyndáme pecku. Vnitřek avokáda vydlabeme lžící a nakrájíme na menší kostky.

A teď už jen dresink. Půjdeme na to cestou nejmenšího odporu a připravíme si velmi snadný dresink z jogurtu, trochy soli, medu, česneku a olivového oleje. V misce vše dobře promícháme a můžeme ještě přidat pepř a také citronovou šťávu.

Vše promícháme a máme hotovo. Je to prostě vynikající!

Užijte si tuto lahůdku
Pája