Hodit vše na jednu hromadu, nechat na pospas a dočkat se dokonalosti? Takové je podle mě ideální vaření. Kuřecí prsa zapečená ve slanině jsou toho jasným důkazem.

Nakombinujeme v nich na bílkoviny bohaté kuřecí maso a zároveň trošku zhýrale přidáme i slaninu, hodně slaniny. Kuřecí prsa zapečená ve slanině tak budou báječně šťavnatá! 

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Kuřecí prsa zapečená ve slanině – skvělé jídlo z jednoho pekáčku

Ingredience na kuřecí prsa zapečená ve slanině

Množství: 4 porce

600 g kuřecích prsou
150 g podlouhlých plátků libové slaniny
200 g rajčat
100 g sýru gouda
1 lžíce oregana případně hrst čerstvého
1 špetka soli (5 g)
1 špetka pepře (1 g)


CO ZÍTRA KE SVAČINĚ?

Problém vyřešen, mrkněte na naší kuchařku Velká svačinková bichle. Najdete v ní 190 receptů, to je na každý (školní) den jiný recept! Koupit zde. #každýdenjinásváča


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Celkový čas: 55 minut

Rovnou na začátku přiznávám, že virální recepty a videa mě moc neberou. Přeci nebudu dělat to, co dělají všichni, že?! Ale když jsem narazila na tento recept na kuřecí prsa zapečená ve slanině, musela jsem uznat, že kombinace surovin je skvělá a ještě má takový atraktivní kabátek.

A tak jsem nakonec podlehla a zkusila to – i když s párletým zpožděním a už ne tak trendy. Příprava je vlastně neskutečně jednoduchá, jen si trošku pohrajeme s designem slaniny, aby bylo všechno pěkně zabalené.

Příprava na pečení

Troubu si rovnou předehřejeme na 200 °C – zbytek přípravy je rychlý a skládání ingrediencí je vlastně zábava.

Kuřecí prsa není třeba nijak krájet, jen je zbavíme případných šlach, kousků kosti nebo přebytečného tuku.

Připravíme si pekáček (cca 15 × 20 cm) a přes okraje do něj rozložíme plátky slaniny – chceme, aby přesahovala, protože s ní nakonec překryjeme náplň. Na slaninu položíme kuřecí prsa, osolíme, opepříme, přidáme na plátky nakrájená rajčata a posypeme oreganem. Nakonec vše zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.

Pak už jen přehneme slaninu zpět přes náplň, případně doplníme ještě pár plátků navrch, aby bylo všechno krásně zabalené, a dáme péct do trouby přibližně na 30–40 minut.

Jakmile slanina zezlátne a všechno se pěkně propeče, vyndáme pekáček z trouby a necháme alespoň 10 minut odpočinout. Maso krásně povolí, změkne a bude to prostě lahůdka. (Já jsem ještě nakonec nechala na posledních deset minut zapéct zbytek sýra navrch, ale není to nutné.)

Kuřecí prsa zapečená ve slanině chutnají skvěle jen tak s dobrým pečivem, ale výborně se k nim hodí i jemná, lehce zeleninová bramborová kaše.

Pochutnejte si, drahouškové!
Pája