Rychlá omeleta z kysaného zelí se slaninkou je vlastně takovou sestřenicí zelňáků a je stejně dokonalá.
Smícháte, hodíte na pánev a tím by vlastně tento recept mohl skončit. Je to rychlovka. 🙂

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Rychlá omeleta z kysaného zelí

Ingredience na rychlou omeletu z kysaného zelí

Množství: 4 porce

4 vajíčka M (200 g)
300 g kysaného zelí
1 hrst ovesných vloček (20 g)
100 g anglické slaniny
1 lžíce olivového oleje (20 ml)

Lze vyšperkovat
Balkánský sýr nebo feta


CO VAŘIT O PRÁZDNINÁCH?

Problém vyřešen, prolistujte si zdarma přes 60 stránek z naší loňské vyprodané novinky, kuchařky Velká prázdninová bichle. Výhodné předobjednávky dotisku už jsou v plném proudu, tak nečekejte a ulovte si tu svou za nejvýhodnější cenu! #190perfektních_receptů

Koupit prázdninový kuchařkový HIT


Postup přípravy

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Celkový čas: 15 minut

Rychlá omeleta z kysaného zelí je přesně ten typ receptů, který oceníte ve chvíli, kdy spěcháte, máte hlad a v lednici toho moc není. Jak tedy na to?

Do mísy si rozklepneme vajíčka, ke kterým přidáme ovesné vločky a promícháme. Přihodíme také na kostičky nakrájenou slaninu a také kysané zelí. Zelí ale ještě před tím dobře sceďte a vymačkejte z něj přebytečné množství šťávy. Vše dobře promícháme a můžeme jít smažit.

V pánvi necháme rozehřát olivový olej, na který rozprostřeme pěkně rovnoměrně po celé pánvi směs a na středním plameni necháme smažit. Smažíme do zezlátnutí, pak opatrně otočíme a opět smažíme. Směs by měla dobře držet a neměl by být větší problém ji otočit.

Nejlepší je rychlá omeleta z kysaného zelí pěkně čerstvá a křupavá s nějakým dobrým dipem a čerstvou zeleninou.

Přeji vám dobrou chuť
Pája