Rychlá omeleta z kysaného zelí se slaninkou je je vlastně takovou sestřenicí zelňáků a je stejně dokonalá.Smícháte, hodíte na pánev a tím by vlastně tento recept mohl skončit. Je to rychlovka. 🙂

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Rychlá omeleta z kysaného zelí

Ingredience na rychlou omeletu z kysaného zelí

Množství: 4 porce

4 vajíčka M (200 g)
300 g kysaného zelí
1 hrst ovesných vloček (20 g)
100 g anglické slaniny
1 lžíce olivového oleje (20 ml)

Lze vyšperkovat
Balkánský sýr nebo feta


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Celkový čas: 15 minut

Rychlá omeleta z kysaného zelí je přesně ten typ receptů, který oceníte ve chvíli, kdy spěcháte, máte hlad a v lednici toho moc není. Jak tedy na to?

Do mísy si rozklepene vajíčka, ke kterým přidáme ovesné vločky a promícháme. Přihodíme také na kostičky nakrájenou slaninu a také kysané zelí. Zelí ale ještě před tím dobře sceďte a vymačkejte z něj přebytečné množství šťávy. Vše dobře promícháme a můžeme jít smažit.

V pánvi necháme rozehřát olivový olej, na který rozprostřeme pěkně rovnoměrně po celé pánvi směs a na středním plameni necháme smažit. Smažíme do zezlátnutí, pak opatrně otočíme a opět smažíme. Směs by měla dobře držet a neměl by být větší problém ji otočit.

Nejlepší je rychlá omeleta z kysaného zelí pěkně čerstvá a křupavá s nějakým dobrým dipem a čerstvou zeleninou.

Přeji vám dobrou chuť
Pája