Milujete dobré masíčko a grilovaný ananas? A co to spojit dohromady? Havajské kuřecí špízy s ananasem jsou dokonalým skloubením jemně marinovaného masa se sladkým ananasem. Mňam.
Příjemným bonusem pak je i zbytek čerstvého ananasu, který když hodíte na gril, je z toho nejlepší sladká tečka na světě.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Havajské kuřecí špízy s ananasem

Ingredience na havajské kuřecí špízy s ananasem

Množství: 4 porce

600 g kuřecích prsou
1 lžíce kečupu (20 g)
1 lžíce sojové omáčky (20 ml)
2 stroužky česneku (10 g)
1 lžíce cukru (5 g)
200 g čerstvého ananasu
1 červená paprika (130 g)
1 červená cibule (100 g)


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Kdo mé recepty čtete delší dobu, víte moc dobře, že mám moc ráda sladko-slané kombinace chutí. Moje chuťové buňky na jazyku se vždycky dostanou do takového stavu blaženosti a radosti, jakou umí vykouzlit jen málo jiných chutí. Tyto havajské kuřecí špízy s ananasem jsou po ugrilování doslova k sežrání a z talíře mizí rychlostí světla.

Marináda na špízy

Recept není rozhodně složitý, jen vřele doporučuji věnovat čas marinování masa. To se vám odvděčí báječnou chutí. Proto čím déle marinujeme, tím lépe. Ideálně přes noc.

V misce si smícháme kečup, sójovou omáčku, prolisovaný česnek a lžičku cukru. Pokud není marináda dostatečně slaná od sójové omáčky, opatrně ji dosolte.

Kuřecí prsa si nakrájíme na větší kostičky a naložíme je do marinády.

Připravujeme špízy

Maso se nám marinuje a zbytek přípravy zabere pár minut. Ananas si nakrájíme na větší kostičky, cibuli také a špejte si buď namočíme do vody, aby se nám nespálily, popřípadě můžeme použít i ocelové.

Jednotlivé špízy napichujeme na střídačku s masem, ananasem a cibulkou.

Pokud budeme špízy grilovat, je lepší je připravovat spíše na středním plameni, aby se stačily dobře propéct. Jestliže ale gril zrovna není k dispozici, můžete je upéct v předehřáté troubě na 200 °C a to do zezlátnutí. V průběhu je otočte, aby se opekly ze všech stran.

Ke špízům se hodí nějaké dobré pečivo nebo třeba dobrý zeleninový salát. Je to naprostá lahůdka.

Ať vám chutná!
Pája