Zelené fazolky s rajčaty
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/prilohy-k-jidlu/zelene-fazolky-s-rajcaty/
Zcela upřímně mohu říct, že zelené fazolky s rajčaty patří mezi moje top přílohy. A až si je také připravíte, budou patřit i mezi vaše. 🙂
V čem je jejich krása a chuť? Krásně křupou (když chcete), rajčata jim dodají úžasnou chuť a dobře utajený opečený česnek to celé podtrhne. Ach.
Ingredience na zelené fazolky s rajčaty
Množství: 4 porce500 g zelených fazolí
400 g měkkých červených rajčátek
špetka soli (5 g)
2 stroužky česneku (10 g)
2 lžíce olivového oleje (40 ml)
Postup přípravy
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 25 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Fazolky i rajčata si opláchneme a z fazolek odkrojíme stopky. Pokud je nemáte rádi v dlouhém provedení, klidně je překrojte na menší kousky. Rajčata nakrájíme na šestiny.
Fazole necháme vařit ve vroucí osolené vodě do změknutí – tedy přesněji do stavu, který máte nejraději. Já preferuji křupavější, takže jim stačí 4–5 minut. Pokud máte rádi měkčí, vařte je déle a zkoušejte, jak vám budou vyhovovat.
U rajčat bych se ještě chvilku zastavila. Pokud není zrovna sezona dobrých chuťově plných rajčat, je podle mě lepší použít sekaná rajčata kupovaná. Není nic horšího, než když se fazolky smísí s čímsi vzdáleně podobnému rajčeti. To už opravdu radši sekaná.
Do pánve dáme rozehřát olivový olej se stroužky česneku, které jen lehce rozmáčkneme, aby se úplně nerozpadly. Česnek olej nádherně ovoní a osmažený je naprosto výborný.
Jakmile česnek chytí barvu, přidáme k němu čerstvá rajčata a necháme je restovat, dokud nepovolí a nepustí trošku šťávy. Opět je to jen chvilka (2–3 minuty). K této směsi pak přidáme uvařené zelené fazolky, promícháme a posolíme.
Rajčata sekaná z konzervy stačí je prohřát – tedy také 2–3 minuty a postupujeme stejně.
A to je všechno. Nic víc, nic míň, ale lahoda největší. Já mám tyto fazolky ráda třeba i jen jako dobrou lehkou večeři. Využijete je třeba i jako přílohu a rozhodně toho nebudete litovat.
Dobrou chuť
Pája
Líbí se vám recept na zelené fazolky s rajčaty? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: česnek, olivový olej, rajčata, sekaná rajčata, sůl, zelené fazolky
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Zelené fazolky s rajčaty jsem poprvé udělal před třemi týdny. Pro velký úspěch dnes už potřetí. Díky za skvělý recept. Jiná úprava v naší rodině nemá šanci.
Milá Pájo,
ty necháváš ta rajčátka i se slupkou ? Dle mých zkušeností je slupka i u malých rajčat nepoživatelná a i na fotce je vidět, že se sama odchlipuje. Jednou jsem je taky použila se slupkou a neustále jsem při jídle vyndavala z pusy slupky.
Jíjo já to fakt nechávám i se šlupkou. Mám to tak ráda. Pokud odstranit, tak rychle spařit celé a sloupnout.