Králík je takové milé domácí zvířátko, které je v některých domácnostech považováno za váženého člena rodiny, jinde je naopak stahováno z kůže a na jídelníčku se vyskytuje nevítaně často.

U mě samotné byl králík dlouhou dobu velkou neznámou a o kulinářské přípravě tohoto svalnatého tvora jsem vlastně vůbec nepřemýšlela.

Chodíc si tak kolem chladících boxů v supermarketech jsem si jednou řekla, že je na čase se na toto robátko podívat a vyzkoušet ho. Chtěla jsem vymyslet takový recept, který by nebyl složitý a zároveň by se v něm objevovala nějaká ta bylinka a mé oblíbené bílé víno. 

Hlavní fotka k receptu Králík na víně s tymiánem

Ingredience


4 králičí stehna
2 dcl bílého vína
Tymián
Sůl
1,5 dcl vody

Množství: 4 porce


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40minut
Celkový čas: 50 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Koupila jsem tedy 4 králičí stehýnka, která se tvářila hezky vysportovaně, růžově a voňavě.

Doma jsem je pak omyla vodou, nasolila a zprudka jsem je osmažila na větší pánvi, aby se maso hezky zatáhlo a dostalo krásnou zlatavou barvičku. Tyto opejkánky jsem pak v pánvi nechala a přidala k nim pár snítek čerstvého tymiánu (samozřejmě může být i sušený) a celé jsem to zalila bílým vínem, které se rychle zpěnilo a následně ještě skleničkou vody. Výborně králíček chutná také s rozmarýnem nebo kombinací obojího.

Nad mírným ohněm a s pokličkou přikrytou jsem králičí nožičky nechala pomalu vařit asi 40 minut. Ohledně doby vaření je lepší do stehýnka rejpnout třeba nožem, protože už se mi párkrát stalo, že stehýnko bylo krásně měkké už po půl hodině, jindy naopak 50 minut a stále nic.

Jako rozmlsaná paní Čuba doporučuji ke králíčkovi nějakou dobrou křupavou bagetku – líp se do ní vsákne šťáva vzniklá redukováním vína a vody. Ale určitě ani obyčejné vařené brambory by tuto delikatesku nijak nepohanily.

Dobrou chuť přeje paní Čuba