Bramborový salát s hruškou je jeden z mnoha až skandálně jednoduchých receptů, kterými zvládnete své strávníky přivést do kulinářského nebe blaženosti.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Bramborový salát s hruškou

Ingredience na bramborový salát s hruškou

Množství: Pro 6 osob

8 brambor ve slupce (600 g)
2 hruštičky (200 g)
½ cibule (50 g)
1 bílý jogurt (200 ml)
2 lžíce majonézy (40 g)
1 špetka soli (5 g)
1 špetka pepře (1 g)


CO ZÍTRA KE SVAČINĚ?

Problém vyřešen, mrkněte na naší kuchařku Velká svačinková bichle. Najdete v ní 190 receptů, to je na každý (školní) den jiný recept! Koupit zde. #každýdenjinásváča


Postup přípravy

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 50 minut

Chcete posílat 1x týdně upozornění na nové recepty emailem? Navíc získáte pár dárečků! Klikněte sem a vše se dozvíte.


Také by vám mohlo chutnat:

Jak si tedy připravit tento skvělý jednoduchý salát?

Jdeme na brambory

Ideální situace nastává, pokud se v lednici vyskytnou již uvařené a vychlazené brambory ve slupce. Pokud je ale v lednici nemáte, uvařte je v osolené vodě do změknutí, slijte je, nechte chvíli v ledové vodě a poté nechte vychladnout, aby se dobře loupaly.

A teď chvíle praxe: Vychlazená brambora je v salátu daleko lepší a nerozpadne se okamžitě po tom, co jí promícháme s ostatními ingrediencemi.

Mícháme salát

Brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky popřípadě je můžeme prohnat kráječem na brambory. Nicméně trošku větší kostičky v salátu rozhodně nejsou na škodu. Hrušky nakrájíme na trošku větší kostičky a cibuli také na kostičky, ale zde spíše jemnější.

Dochucujeme

Směs brambor, hrušek a cibule podle chuti osolíme, opepříme a opatrně promícháme s jogurtem a také majonézou. Zase se řiďme podle selského rozumu a nedávejme tam toho přehnaně moc, aby ze salátu nevzniklo blátíčko.

Hlavně salát nemíchejte jako šílenci, protože by se z něj stala spíše břečka a to určitě nechceme.

Salát klidně připravte slanější, protože brambory do sebe spoustu soli natáhnou.

Ideální je salát sníst ještě čerstvý, protože druhý den už to taková bašta není – hrušky (svině jedny klouzavé) pustí šťávu.

Ať vám chutná!
Pája