Bramborový salát s hruškou je jeden z mnoha až skandálně jednoduchých receptů, kterými zvládnete své strávníky přivést do kulinářského nebe blaženosti.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Bramborový salát s hruškou

Ingredience na bramborový salát s hruškou

Množství: Pro 6 osob

8 brambor ve slupce (600 g)
2 hruštičky (200 g)
½ cibule (50 g)
1 bílý jogurt (200 ml)
2 lžíce majonézy (40 g)
1 špetka soli (5 g)
1 špetka pepře (1 g)


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 50 minut

Jak si tedy připravit tento skvělý jednoduchý salát?

Jdeme na brambory

Ideální situace nastává, pokud se v lednici vyskytnou již uvařené a vychlazené brambory ve slupce. Pokud je ale v lednici nemáte, uvařte je v osolené vodě do změknutí, slijte je, nechte chvíli v ledové vodě a poté nechte vychladnout, aby se dobře loupaly.

A teď chvíle praxe: Vychlazená brambora je v salátu daleko lepší a nerozpadne se okamžitě po tom, co jí promícháme s ostatními ingrediencemi.

Mícháme salát

Brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky popřípadě je můžeme prohnat kráječem na brambory. Nicméně trošku větší kostičky v salátu rozhodně nejsou na škodu. Hrušky nakrájíme na trošku větší kostičky a cibuli také na kostičky, ale zde spíše jemnější.

Dochucujeme

Směs brambor, hrušek a cibule podle chuti osolíme, opepříme a opatrně promícháme s jogurtem a také majonézou. Zase se řiďme podle selského rozumu a nedávejme tam toho přehnaně moc, aby ze salátu nevzniklo blátíčko.

Hlavně salát nemíchejte jako šílenci, protože by se z něj stala spíše břečka a to určitě nechceme.

Salát klidně připravte slanější, protože brambory do sebe spoustu soli natáhnou.

Ideální je salát sníst ještě čerstvý, protože druhý den už to taková bašta není – hrušky (svině jedny klouzavé) pustí šťávu.

Ať vám chutná!
Pája