Těstoviny s chřestem a kuřecím masem
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/testoviny/testoviny-s-chrestem-a-kurecim-masem/
Těstoviny s chřestem a kuřecím masem jsou naprosto jedinečnou dobrotou, kterou si ale můžeme připravit jen na jaře, v sezoně chřestu. Nenechme si je tedy ujít.Jejich příprava zabere doslova pár minut a výsledek je, oh lala, naprosto vynikající.
Ingredience na těstoviny s chřestem a kuřecím masem
Množství: 4 porce320 g těstovin penne či farfalle
300 g čerstvého zeleného chřestu
1 šalotka nebo cibule (20 g)
2 stroužky česneku (10 g)
2 kuřecí prsa (300 g)
100 ml 12% smetany na vaření
1 špetka soli (3 g)
2 lžíce olivového oleje (40 ml)
1 lžíce másla (25 g)
Postup přípravy
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 20 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Zelený chřest a jeho příprava
Jaro je v plném proudu a sezona chřestu se rozjíždí… A taky velmi brzy skončí. Pozor pozor, máme na to většinou jen duben a květen a to tedy hlavně v případě, pokud chcete mít chřest z našich luhů a hájů a v té nejlepší kvalitě.
Zelený chřest má výraznější chuť než jeho bratr bílý a není potřeba ho nijak škrábat. Stačí mu jen zlomit konce stonků a je připraven k další přípravě. A my si z něj uděláme úplně nejjednodušší a nejlahodnější těstoviny na světě.
Těstoviny s chřestem a kuřecím masem
Začneme tím, že dáme vařit vodu na těstoviny, protože to bude opravdová rychlovka. Do vroucí vody pak přihodíme ještě sůl a těstoviny (v mém případě penne) vaříme do změknutí.
Chřesty si opláchneme, odlomíme konečky a nakrájíme na menší kousky. Kuřecí prsa pokrájíme na kostičky a osolíme.
Šalotku nebo cibuli si nakrájíme na tenké plátky, česnek nadrtíme a jdeme do akce.
Do pánve dáme olivový olej a necháme ho rozpálit. Na oleji pak orestujeme kuřecí kousky. Chceme hezky zlaté kousky a a restujeme 3–4 minuty. Maso vyndáme z výpeku a jedeme dál.
Do výpeku hodíme lžíci másla a na něm osmahneme šalotku nebo cibulku, nasekaný česnek a také chřest. 4–5 minut a labůžo se nám klube.
K zelenině přidáme orestované kuřecí maso, přidáme smetanu na vaření, osolíme a necháme jen přejít varem a dál už nevaříme. Do směsi přidáme ještě slité těstoviny, promícháme a máme hotovo.
Chřest bude krásně křupavý a společně s těstovinami je to naprostá lahůdka.
Užijte si sezonu chřestu a pro další chřestové recepty mrkněte sem.
Vaše Pája
Líbí se vám recept na těstoviny s chřestem a kuřecím masem? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: česnek, kuřecí, kuřecí prsa, smetana, sůl, těstoviny, zelený chřest
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Ahoj Pájo, dnes jsem tento recept uvařila doma, protože jsem přemýšlela, jak zpracuji chřest na nový způsob. Měla jsem strach, protože můj muž nemusí „smetanová jídla“. Ale… byl přííímo nadšený! Určitě se dá experimentovat s kořením, ale líbila se mi jeho jeho jednoduchost a rychlost. Za mě a celou rodinu .
Soňo, to jsem moc ráda. Na jednoduchost jsem cílila. 🙂 Pája
Nic moc. Musela jsem na nastrouhat pecorino, aby to mělo nějakou chuť. Už to vařit nebudu, znám lepší využití jak kuřecího masa, tak i chřestu.
Zdenko, díky i za tento komentář. Pecorino je rozhodně dobrá volba. Já jsem tento recept chtěla udělat co nejjednodušší, nejprostší. Prostě jen chuť chřestu a kuřecího masa. Ale chápu, že nemusí chutnat každému. Mějte se hezky, Pája
Dobré,dnes jsem ho dělal.Co ale nějaké koření?
Hezký den, Jindro. Já jsem tento recept brala jako úplně nejjednodušší, co může být a tedy jsem ani nijak nekořenila. Ale určitě se dá experimentovat a pepřit, přidat sýr, přidat česnek, italské bylinky. Určitě bych se tomu nebránila.