Udělat si vepřové škvarky je taková vyšší dívčí, kterou jsem s narůstajícím počtem různě úspěšných pokusů, nakonec dotáhla k dokonalosti. Jenže občas je potřeba si stanovit nějakou další metu, další cíl v tom, jak se posunout dál. Sportovci překonávají své fyzické limity, já jdu za hranice kulinářského.
Když už jsem dospěla k tomu, že lednice přetékala sádlem a škvarky, nastal čas na změnu. Logicky se tedy nabízela možnost udělat ze škvarků pomazánku. Hledala jsem tedy inspiraci tady a tam a nakonec si vytvořila svou vlastní delikatesní variantu škvarkové pomazánky, o kterou se s vámi chce podělit.

Asi je potřeba předem varovat, že vám po ní naroste dvojitá brada a přes kalhoty přepadne špek, slabším pak vyšplhá tlak či propukne žlučníkový záchvat. Ale pokud se toho nebudete bát a vychutnáte si to bez přemýšlení, jak je to nezdravé, tak to prostě bude v pohodě a bříško bude chrochtat blahem.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Škvarková pomazánka paní Páji

Ingredience na škvarkovou pomazánku

Množství: 8 chlebíků

200g zasádlovaných škvarků
1 lžička dijonské hořčice
½ polovina menší cibule
1 nakládaná okurka
2 vajíčka
2 lžíce tvarohu
Sůl


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 15 minut

Na Pájinu škvarkovou pomazánku budete potřebovat v první řadě ideálně připravené škvarky v sádle. Pokud je nemáte, tak si škvarky můžete připravit podle mého receptu na škvarky.

Máte-li kvalitní mixér (třeba ten z této recenze), je skoro vyhráno (já jsem svůj starý milovaný ruční mixér na této pomazánce totálně odvařila a musela ho pohřbít). Škvarky dejte do mixéru, přidejte hořčici a cibulku a rozmixujte. Jestliže mixér nemáte, tak prostě sekejte nožem jako o život a škvarky budou sice hrubší, ale nevadí.

Škvarky jsou nasekané, takže je načase k nim přidat dvě natvrdo uvařená vajíčka, která stačí jen pošťouchat vidličkou a opatrně promíchat s tvarohem a nasekanou okurkou. Pokud je to potřeba, tak přisolte.

Pak už stačí jen nakrájet chleba a hodovat!

Já jsem si nad tím blaženě otírala mastného kníra pod nosem.

Další skvělé pomazánky najdete tady.