Jarní bramborový salát s ředkvičkami
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/salaty/jarni-bramborovy-salat/
Byl by naprostý hřích na jaře nevyužít konečně toho, co nám příroda za čerstva přinese. Jarní bramborový salát s ředkvičkami je osvěžující dobrotou, která se skvěle hodí jako příloha, ale je i výbornou záležitostí k večeři. Ředkvičky salátu dodají skvělý šmrnc a křupavost. 🙂 Oproti klasickému salátu je tento jarní bramboráček daleko lehčí a jsem si jistá, že vás bude bavit a hodí vás do jarní pohody.


Ingredience na jarní bramborový salát s ředkvičkami
Množství: 4 porce700 g vařených brambor typu A v celku
100 g čerstvých ředkviček
3 stonky jarní cibulky (cca 100 g)
hrstička čerstvé petržele (10 g)
4 lžíce jogurtu (100 g)
2 lžíce majonézy (50 g) – není nutná
špetka soli (5 g)
špetka pepře (2 g)
Postup přípravy
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 40 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Víte, co je na tomto salátu nejlepší? Potřebujete k němu vlastně jen pár věcí, ze kterých ale vytvoříte něco fakt dobrého a hlavně nového.
Protože co si budeme povídat, kdo z vás není občas zapřažený v koloběhu brambory–rýže–těstoviny–brambory a tak dále vesele pořád dokola?
Připravujeme brambory
Příprava brambor je na celé této salátové záležitosti „nejkomplikovanější“, protože si je musíte uvařit ve slupce v osolené vodě, pak je nechat vychladit a oloupat. Nejlepší jsou pro naše účely brambory typu A, protože nejlépe drží tvar.
Pokud by vás lákalo vše uspíšit a brambory loupat ještě vařící (spálíte si ruce, fakt jo), abyste si salát připravili co nejrychleji, tak je to blbý nápad. Horké brambory by se daleko spíš rozblemcaly a chuti by to také nepomohlo. Celkově by to bylo takové rozbředlé a nanicovaté.
Takže stručně – brambory ve slupce potřebujeme mít vychlazené.
Mícháme
Do mísy si nakrájíme brambory na kostičky o krapet větší než na klasický bramborový salát.
Přidáme nakrájené ředkvičky (kmínky, kolečka… dle libosti).
Přidáme nakrájenou jarní cibulku.
Dochutíme jogurtem a majonézou. Pokud nebudete chtít používat majonézu, bude potřeba salát trošku víc přisolit.
Opepřime, osolíme dle chutí (spíš víc, brambory sůl ještě nasajou).
Zamícháme, přidáme ještě nasekanou petržel a máme hotovo.
Dobrou chuť
Pája
Salát udělám.Vadí mi však chyby v textu.(100k ředkviček,součet doby přípravy)
Jindro, co na to napsat. Bohudík jsem taky jen člověk.