Celá pointa vaření paní Čuby spočívá v jednoduchém hesle: „Za málo námahy se pěkně a příjemně nadlábnout.“

Už stará Jouzová věděla, že žampiony nadívané jsou prostě dobrota a s přípravou je jen minimální námaha. Plněné žampiony nivou, nebo bramborovou směsí se tak drží v jídelníčku paní Čuby jak hovno boty. 

Na plněných žampionech se mi líbí především to, že jsou velmi rychle připravené a není s nimi hodně starostí. Stačí je jen zavřít do trouby a niva s nimi udělá své.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Žampiony plněné nivou

Ingredience na žampiony plněné nivou

Množství: 12 kousků

Žampiony
Niva


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 25 minut

Jediná náročnost toho receptu, který se buď dá hodit na gril, nebo do trouby, je v tom, že člověk musí vyřezat houbičkám nožičky a do nich nacpat co největší množství nivy, které se tam vejde dovnitř bez toho, aby se kloubouček rozpadl.

Když už je gril či trouba (cca na 200°C) předehřátá, necháme tam naše milé kloboučky žampionů pěkně opéct a nivu roztéct. Pokud jste aspoň trochu ekologové a také vámi cvičí pohodlnost, určitě oceníte pečící folii na více použití – nepřipečete plech a ještě nebudete plýtvat.

Na závěr už jen stačí otřít sliny z podlahy a žampiony naservírovat hladovým strávníkům.

Tip Čubího muže: Servírujte s třešňovým kompotem a šlehačkou. No, každý máme nějaké chutě.