Žampiony plněné nivou
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/prilohy-k-jidlu/zampiony-plnene-nivou/
Celá pointa vaření paní Čuby spočívá v jednoduchém hesle: „Za málo námahy se pěkně a příjemně nadlábnout.“
Už stará Jouzová věděla, že žampiony nadívané jsou prostě dobrota a s přípravou je jen minimální námaha. Plněné žampiony nivou, nebo bramborovou směsí se tak drží v jídelníčku paní Čuby jak hovno boty.
Na plněných žampionech se mi líbí především to, že jsou velmi rychle připravené a není s nimi hodně starostí. Stačí je jen zavřít do trouby a niva s nimi udělá své.
Ingredience na žampiony plněné nivou
Množství: 12 kouskůŽampiony
Niva
Postup přípravy
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 25 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Jediná náročnost toho receptu, který se buď dá hodit na gril, nebo do trouby, je v tom, že člověk musí vyřezat houbičkám nožičky a do nich nacpat co největší množství nivy, které se tam vejde dovnitř bez toho, aby se kloubouček rozpadl.
Když už je gril či trouba (cca na 200°C) předehřátá, necháme tam naše milé kloboučky žampionů pěkně opéct a nivu roztéct. Pokud jste aspoň trochu ekologové a také vámi cvičí pohodlnost, určitě oceníte pečící folii na více použití – nepřipečete plech a ještě nebudete plýtvat.
Na závěr už jen stačí otřít sliny z podlahy a žampiony naservírovat hladovým strávníkům.
Tip Čubího muže: Servírujte s třešňovým kompotem a šlehačkou. No, každý máme nějaké chutě.
Líbí se vám recept na žampiony plněné nivou? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: niva, žampiony
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Luxusní chuť i rychlost přípravy…. a já se vždycky prděla s plněním- šunka, sýr, paprika, vajíčko,atd. Už je nedělám jinak, buď v troubě nebo na grilečku…:) Díky 😉
Je to naprosto suveréně nejrychlejší, nejlínější a nejpohodlnější varianta..a přitom je to vážně tak dobré. Jednoduchosti zdar.