Pečené brambory se sýrem
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/prilohy-k-jidlu/pecene-brambory-se-syrem/
Přiznávám se bez mučení, že pečené bramobry se sýrem je spíš taková nouzovka, když už moc nevíte, co si tak asi udělat a už ani ta lenost vás nefackuje, protože je taky hodně líná cokoliv dělat. Pečené brambory se sýrem svou náročností si mohou v náročnosti přípravy podat ruku s ohříváním párků nebo přípravou pytlíkového čaje. Prostě žádná piplačka, ale najíte se z toho bohově a určitě vám nikdo nebude vyčítat, že jste pohoštění odflákli.
Ingredience
Množství: 4 porce1 kg brambor
Sýra co se vejde a co doma najdete – gouda, uzený eidam, eidam, niva, hermelín, cokoliv
1 větší hrudka másla
Postup přípravy
Doba vaření: 45 minut
Celkový čas: 50 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Roztopte si troubu tak na 200 ºC a než se trouba pořádně nažhaví, stihnete i další přípravu. Ze špajzu vytáhněte pár brambor (pokud jste občas tak líní, že ani neloupete slupku, tak buďte v pohodě…my ji taky často neloupeme a jsme zdraví, krásní a usměvaví i tak). Omyjte je, nakrájejte na oblíbený tvar. Já zvolila měsíčky.
Vezměte si pekáček a ještě na plotně v něm nechte rozehřát máslo a brambory v něm zprudka orestujte. Osolte je podle chuti.
Pak je strčte do trouby a pečte než zezlátnou.
Závěrečnou fází je pak přidání nastrouhaného sýra – gouda, eidam, niva…nebo to prostě smícháte dohromady a taky dobrý. V této fázi většinou dost spoléhám, že se v lednici někde vyskytne kus sýra, zbyteček od čehokoliv předchozího.
Ano, ano, opravdu je to tak jednoduché, jak píšu. Hlavně nezapomeňte, že čím víc sýra, tím líp.
Čubička
Líbí se vám recept ? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: brambory, eidam, gouda, máslo, niva
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.