Pečené brambory se sýrem
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/prilohy-k-jidlu/pecene-brambory-se-syrem/
Přiznávám se bez mučení, že pečené bramobry se sýrem je spíš taková nouzovka, když už moc nevíte, co si tak asi udělat a už ani ta lenost vás nefackuje, protože je taky hodně líná cokoliv dělat. Pečené brambory se sýrem svou náročností si mohou v náročnosti přípravy podat ruku s ohříváním párků nebo přípravou pytlíkového čaje. Prostě žádná piplačka, ale najíte se z toho bohově a určitě vám nikdo nebude vyčítat, že jste pohoštění odflákli.
Ingredience
Množství: 4 porce1 kg brambor
Sýra co se vejde a co doma najdete – gouda, uzený eidam, eidam, niva, hermelín, cokoliv
1 větší hrudka másla
Postup přípravy
Doba vaření: 45 minut
Celkový čas: 50 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Roztopte si troubu tak na 200 ºC a než se trouba pořádně nažhaví, stihnete i další přípravu. Ze špajzu vytáhněte pár brambor (pokud jste občas tak líní, že ani neloupete slupku, tak buďte v pohodě…my ji taky často neloupeme a jsme zdraví, krásní a usměvaví i tak). Omyjte je, nakrájejte na oblíbený tvar. Já zvolila měsíčky.
Vezměte si pekáček a ještě na plotně v něm nechte rozehřát máslo a brambory v něm zprudka orestujte. Osolte je podle chuti.
Pak je strčte do trouby a pečte než zezlátnou.
Závěrečnou fází je pak přidání nastrouhaného sýra – gouda, eidam, niva…nebo to prostě smícháte dohromady a taky dobrý. V této fázi většinou dost spoléhám, že se v lednici někde vyskytne kus sýra, zbyteček od čehokoliv předchozího.
Ano, ano, opravdu je to tak jednoduché, jak píšu. Hlavně nezapomeňte, že čím víc sýra, tím líp.
Čubička