Přiznávám se bez mučení, že pečené bramobry se sýrem je spíš taková nouzovka, když už moc nevíte, co si tak asi udělat a už ani ta lenost vás nefackuje, protože je taky hodně líná cokoliv dělat. Pečené brambory se sýrem svou náročností si mohou v náročnosti přípravy podat ruku s ohříváním párků nebo přípravou pytlíkového čaje. Prostě žádná piplačka, ale najíte se z toho bohově a určitě vám nikdo nebude vyčítat, že jste pohoštění odflákli.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Pečené brambory se sýrem

Ingredience

Množství: 4 porce

1 kg brambor
Sýra co se vejde a co doma najdete – gouda, uzený eidam, eidam, niva, hermelín, cokoliv
1 větší hrudka másla

TIP 1: Chcete získat 300 Kč na nákup? Mrkněte na mé představení služby Twisto, v článku najdete krom výhod a nevýhod také kód na 300 Kč kredit na vyzkoušení. #300kcjenpromectenare

TIP 2: A v čem nákup odnést? Co potěšit přírodu a místo igelitky použít originální českou síťovku? V kombinaci s TIP 1 můžete mít 2 zdarma :-O #zerowaste


20 nej receptů

eKuchařka 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby

Přihlaš se k odběru nových receptů emailem a získáš zdarma eKuchařku 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby a až 800 Kč slevu na kuchyňské spotřebiče G21!

Taky nesnáším spam, Tvůj email nikomu nikdy neprozradím a odběr můžeš kdykoli snadno zrušit. Více o našich zásadách zpracování osobních údajů zde.


 

Postup přípravy

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 45 minut
Celkový čas: 50 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?


Také by Ti mohlo chutnat:

Roztopte si troubu tak na 200 ºC a než se trouba pořádně nažhaví, stihnete i další přípravu. Ze špajzu vytáhněte pár brambor (pokud jste občas tak líní, že ani neloupete slupku, tak buďte v pohodě…my ji taky často neloupeme a jsme zdraví, krásní a usměvaví i tak). Omyjte je, nakrájejte na oblíbený tvar. Já zvolila měsíčky.
Vezměte si pekáček a ještě na plotně v něm nechte rozehřát máslo a brambory v něm zprudka orestujte. Osolte je podle chuti.

Pak je strčte do trouby a pečte než zezlátnou.

Závěrečnou fází je pak přidání nastrouhaného sýra – gouda, eidam, niva…nebo to prostě smícháte dohromady a taky dobrý. V této fázi většinou dost spoléhám, že se v lednici někde vyskytne kus sýra, zbyteček od čehokoliv předchozího.

Ano, ano, opravdu je to tak jednoduché, jak píšu. Hlavně nezapomeňte, že čím víc sýra, tím líp.

Čubička