Jsem velikým příznivcem sladko-slaných výrazných chutí. Když mě k tomu ještě něco ostrého práskne přes čumák, tak je to super. Ale zase s mírou…víme jak. Tekoucí slzy a nudle z nosu nejsou zrovna nic elegantního, ale když to tak jako příjemně stáhne půlky, tak je to paráda.

Pro klasiky by mohlo být možná malinko barbarství vytvářet z něčeho tak krásně chlupatého, voňavého a chutného, jako jsou broskve, něco jiného, než marmeládu. Ale věřte mi, že broskvové čatní je krásná věc. Vynikající ke grilovanému masu, nebo jen tak na mlsání, …nebo třeba k paštice.

Není se čeho bát, protože recept je jednoduchý.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Broskvové čatní

Ingredience

Množství: 4 menší skleničky

1 kg broskví
2 menší jablíčka
2 cibule
3 cm velký čerstvý zázvor
5 stroužků česneku
1 lžička chilli
8 lžic cukru (třtinový super)
1,5 lžičky soli
1 lžička octa – vinný ještě lepší a toho klidně velkou lžíci

 

TIP 1: Chcete získat 300 Kč na nákup? Mrkněte na mé představení služby Twisto, v článku najdete krom výhod a nevýhod také kód na 300 Kč kredit na vyzkoušení. #300kcjenpromectenare

TIP 2: A v čem nákup odnést? Co potěšit přírodu a místo igelitky použít originální českou síťovku? V kombinaci s TIP 1 můžete mít 2 zdarma :-O #zerowaste


20 nej receptů

eKuchařka 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby

Přihlaš se k odběru nových receptů emailem a získáš zdarma eKuchařku 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby a až 800 Kč slevu na kuchyňské spotřebiče G21!

Taky nesnáším spam, Tvůj email nikomu nikdy neprozradím a odběr můžeš kdykoli snadno zrušit. Více o našich zásadách zpracování osobních údajů zde.


 

Postup přípravy

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Celkový čas: 60 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?


Také by Ti mohlo chutnat:

Nejprve je potřeba si spařit broskve, aby z nich šla jednoduše sloupnout slupka. Vložte je do vařící vody a po pár sekundách je přeložte do studené vody. Loupání pak jde samo 🙂

Broskve si nakrájejte na kostičky a přidejte oškrábaná jablíčka. V hrnci si na lžičce oleje osmahněte do zhnědnutí cibule a poté přihoďte broskve i s jablky. Přidejte chilli, cukr, sůl, ocet a na jemno nasekaný česnek. Nezapomeňte přidat na jemno nasekaný nebo nastrouhaný zázvor. S tím ale opatrně….chuť je plíživě velmi výrazná. Celé nechte probublávat přibližně 30-40 minut, až vznikne hustá a kompaktní omáčka.

Čatní je hotové! Teď už jen dodat krásný plátek masa a radost je na světě!

Čubička